UPM:n design-tuotteet esillä Habitaressa

– Designpääkaupunkivuoden paviljonki valmistuu UPM:n kestävistä tuotteista

(UPM, Helsinki, 13.9.2011 klo 9.30) – UPM on vahvasti mukana kehittämässä kestävään rakentamiseen perustuvaa designia. WDC-vuoden pääyhteistyökumppanina UPM rakentaa paviljongin kestävistä ja kierrätettävistä puutuotteistaan ja komposiiteistaan.

Paviljonki rakennetaan ensi kesäksi Helsinkiin Design-museon ja Rakennustaiteen museon väliselle tontille.

”Biometsäteollisuuden johtavana yrityksenä UPM osallistuu designin luomiseen kehittämällä uusia materiaaleja ja liiketoimintoja, jotka inspiroivat suunnittelijoita ja arkkitehteja”, sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

Uusia puujalosteita ja uudentyyppinen muotoiltava vaneri

UPM Living käynnisti toimintansa kesällä uusien puupohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseksi kuluttajien ja rakentajien tarpeisiin. Yksikkö valmistaa puupohjaisia tuotteita niin kodin sisustamiseen kuin pihan ja talon rakentamiseen.

Aivan uuden ulottuvuuden puusta tehtäviin tuotteisiin tuo UPM Grada. Se on uusi, patentoitava teknologia kerrosrakenteisten komposiittien valmistamiseksi. Innovaatio on syntynyt UPM Vaneriliiketoiminnan tutkimus- ja tuotekehityksen tuloksena. UPM on soveltanut teknologiaa vanerin valmistukseen ja kehittänyt täysin uudentyyppisen muotoiltavan vanerin, josta voidaan valmistaa taivutettuja puurakenteita aiempaa helpommin ja kustannustehokkaasti.

Design-yhteistyön helmiä

Osoituksena UPM:n design-toiminnasta toimivat lukuisat alan palkinnot, muun muassa Green Good Design Award ja Sustainable Innovation Management -tunnustukset UPM ProFi -komposiitista vuonna 2010.

UPM ProFi -komposiitista on syntynyt todellisia design- ja arkkitehtiyhteistyön helmiä: palkitun Kirnu-paviljongin ulkoverhouspaanut Shanghain maailmannäyttelyssä vuonna 2010, Artek-paviljonki Design-museon tontilla Helsingissä ja Milanon muotoilumessuilla 2007, Shigeru Banin ja Artekin yhteistyössä suunnittelema 10-UNIT-SYSTEM-huonekalukonsepti vuonna 2008 sekä Harri Koskisen suunnittelema terassikalustekonsepti WISA-koivuvanerista ja UPM ProFi Deckistä tänä vuonna.

UPM:n materiaaleja on käytetty myös design-hotellin valmistamiseen. Wisa Wooden Design Hotellin rakentamisessa vuonna 2009 kiinnitettiin erityistä huomiota puun monipuolisiin ominaisuuksiin ja ympäristönäkökulmiin.

UPM on mukana Helsingissä 14.–18.9. järjestettävillä Habitare-messuilla, jossa esitellään suunnittelu- ja sisustusalan ammattilaisille UPM Living Design Lounge. Tilassa pidetään lehdistötapaaminen 14.9. klo 11.30. Lisäksi UPM Living esittäytyy Habitaressa Puuinfon messuosastolla 6h69. Myös taivuteltava Grada-materiaali on esillä messuilla osastolla 7n19.

Lisätietoja:
Elisa Nilsson, brändijohtaja, UPM, elisa.nilsson@upm.com, puh. 040 500 3150

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM & Design -pressikansio:
http://www.upm.com/FI/MEDIA/Pressikansiot/UPM-Design/Pages/default.aspx

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM Living valmistaa kestäviä, kauniita ja kierrätettäviä puupohjaisia tuotteita kuluttajille ja teollisuudelle. Sertifioidusta puuraaka-aineesta valmistettavista tuotteista koostuvat kodin sisustamisen, pihan ja talon rakentamisen laadukkaat ainekset. UPM Living -liiketoiminnan 7 tuotantolaitosta sijaitsevat Suomessa Aureskoskella, Heinolassa, Lappeenrannassa, Uusikaarlepyyssä ja Porissa sekä Ranskassa Aigrefeuillessa ja Venäjällä Pestovossa.  Vuosittainen tuotantokapasiteetti on 420.000 m3 puutuotteita. Liiketoiminta on osa UPM:n Metsä ja sahat -liiketoiminta-aluetta. www.upmliving.fi

UPM vaneriliiketoiminta tarjoaa korkealaatuisia WISA®-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen, kuljetusväline- ja huonekaluteollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 347 miljoonaa euroa vuonna 2010 ja sen palveluksessa on noin 2600 henkilöä, joista 1800 Suomessa. UPM:llä on 6 vaneritehdasta ja yksi viilutehdas Suomessa sekä vaneritehtaat Venäjällä ja Virossa. www.wisa.fi

UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia
komposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi