UPM myy pakkauspaperivalmistuksensa ruotsalaiselle Billerudille

(UPM, Helsinki, 1.2.2012 klo 9.40) - UPM myy pakkauspaperivalmistuksensa ruotsalaiselle pakkauspaperivalmistajalle Billerudille. Kauppaan sisältyy kaksi pakkauspaperikonetta, toinen Pietarsaaressa ja toinen Valkeakoskella Tervasaaressa. Kaupan arvo on 130 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on saada kauppa päätökseen toisella neljänneksellä 2012.

Tehdaskiinteistöt ja infrastruktuuri jäävät molemmilla paikkakunnilla UPM:n omistukseen. Yhtiöt ovat kaupan yhteydessä sopineet pitkäaikaisista markkinaehtoisista raaka-aine- ja palvelusopimuksista tehdasalueilla. Liiketoiminnan palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy Billerudin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

”UPM pitää edelleen jatkuvia rakennejärjestelyjä välttämättöminä koko teollisuuden kustannuskilpailukyvylle. Tämän kaupan myötä UPM:llä ja Billerudilla on entistä parempi mahdollisuus kehittää liiketoimintoja, jotka ovat kummankin strategian keskiössä. Billerud on vakavarainen ja menestyksekäs toimija pakkauspapereissa. UPM puolestaan keskittyy yhä enemmän graafisiin papereihin ja valikoituihin erikoispapereihin. Näihin kuuluvat kirjekuoripaperit, jotka kuuluvat graafisten papereiden tarjontaamme sekä tarrapaperit, jotka ovat samassa arvoketjussa Tarraliiketoimintamme kanssa”, sanoo UPM:n Paperiliiketoiminnasta vastaava johtaja Jyrki Ovaska.

”Yhteistyökeskustelut Billerudin kanssa ovat sujuneet hyvin ja meillä on yhteinen näkemys siitä, miten asiat saadaan toimimaan. Uskon, että yhteistyö tehdasalueella tulee olemaan luontevaa,” sanoo Ovaska.

Myydyn liiketoiminnan tuotantokapasiteetti on yhteensä noin 300 000 tonnia pakkauspapereita. Paperikone 7 Tervasaaressa valmistaa voimapaperia, ja paperikone 1 Pietarsaaressa voima- ja säkkipaperia.

Myytävän liiketoiminnan liikevaihto on noin 220 miljoonaa euroa ja pro-forma EBITDA (pl. yleis- ja hallinnointikustannukset) 18 miljoonaa euroa (2011A). Siirtyvän henkilöstön määrä on noin 185 henkilöä. UPM arvioi kaupan toteutuessa myyntivoiton olevan yli 50 miljoonaa euroa.      

UPM:llä on edelleen Pietarsaaressa nykyaikainen sellutehdas ja Tervasaaressa kaksi tarrapaperikonetta.  

Lisätietoja antaa:
Jyrki Ovaska, johtaja, UPM, Paperiliiketoiminta, puh. 020 41 50564 
Arto Lampinen, tuotantojohtaja, UPM, Paperiliiketoiminta, puh. 020 41 50609
Pentti Putkinen, tehtaanjohtaja, UPM Tervasaari, puh. 020 41 62300
Kenneth Winberg, tehtaanjohtaja, UPM Pietarsaari, puh. 020 41 69632

Lehdistötilaisuudet tänään 1.2.12 klo 13 Tervasaaren ja Pietarsaaren tehtailla:
UPM Tervasaari, Tehtaankatu 7, 37600 Valkeakoski
UPM Pietarsaari, Luodontie 149, 68600 Pietarsaari

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi


UPM-Kymmene Oyj
Pirkko Harrela
Viestintäjohtaja
UPM, Viestintä

Media Desk, puh. 040 588 3284
communications@upm.com
www.upm.fi
www.twitter.com/UPM_News