UPM myy metsää saksalaiselle sijoitusrahastolle Latifundiumille

(UPM, Helsinki, 13.7.2012) – UPM ja saksalaisen Latifundiumin hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimuksen 7 200 hehtaarin metsätilakaupasta. Tilat sijaitsevat Ilomantsissa, Pihtiputaalla ja Tervossa. Samalla yhtiöt ovat tehneet pitkäaikaisen puukauppa- ja metsänhoitosopimuksen.

Latifundium on saksalainen investointirahasto, joka on erikoistunut sijoittamaan metsäomaisuuteen, jolla on kansainvälinen ulottuvuus ja vahva eurooppalainen tausta. Metsätilakauppa UPM:n kanssa on rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen.

“Etsimme vakaita sijoituskohteita, jota säilyttävät arvonsa eri suhdanteissa”, sanoo Latifundiumin edustaja kreivi Maximilian von Maldeghem . “Meillä on vahva pitkäaikaisen metsän omistamisen perinne.  Sopimus, johon sisältyy pitkäaikainen puukauppa- ja metsänhoitosopimus UPM:n kanssa täyttää hyvin vaatimuksemme. Tavoitteenamme on myös jatkaa tiloihin liittyviä sopimuksia muiden osapuolien kanssa.”

“Olemme tyytyväisiä, että ulkomaiset sijoittavat ovat kiinnostuneita sijoittamaan metsäomaisuuteen Suomessa. Se monipuolistaa metsänomistajarakennetta ja tuo alalle kokonaan uutta dynamiikkaa”, sanoo myyntipäällikkö Riitta Väisänen UPM:n kiinteistöt ja maankäyttöyksiköstä.  

UPM on myynyt säännöllisesti metsäomaisuuttaan osana kiinteistön jalostusta. Hyvin usein kauppoja tehtäessä molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita solmimaan myös pitkäaikaisen metsänhoito- ja puukauppasopimuksen, mikä varmistaa metsien hyvä hoidon ja puun menekin.  

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö Riitta Väisänen, UPM, Maankäyttö ja kiinteistöt,  puhelin 0400 546 690
Kreivi Maximilian von Maldeghem, Latifundium, puhelin +49 881 92 482 580  

UPM, konserniviestintä
Media Desk, puhelin 040 588 3284
media@upm.com