UPM myy irlantilaisen Brooks Groupin Wolseleylle

UPM on allekirjoittanut sopimuksen irlantilaisen rakennusmateriaalien myyntiketjun Brooks Group Limitedin myynnistä Wolseley plc:lle 213 miljoonalla eurolla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2004 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Kauppa edellyttää viranomaisten hyväksyntää Irlannissa. UPM arvioi kaupasta syntyvän myyntivoittoa noin 100 miljoonaa euroa.

Brooksin myynnillä UPM ottaa käyttöön uuden puutuotteiden jakelustrategian Irlannissa. "Tavoitteenamme on Irlannissa keskittyä myymään puutuotteita myyntiketjuille ja suurille teollisuuden loppukäyttäjille sen sijaan, että itse toimimme jakelijoina. UPM aikoo jatkossa säilyttää hyvät liikesuhteet uudessa omistuksessa toimivaan Brooksiin", sanoo puutuotetoimialan johtaja Harald Finne. Brooks Group Limitedin henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Brooks Group on Irlannin johtava puurakennusmateriaalien myyntiketju, jonka liikevaihto vuonna 2003 oli 195 miljoonaa euroa. Brooks Group työllistää 430 henkeä. UPM osti Brooksin vuonna 1981. Sen jälkeen UPM on kehittänyt yhtiöstä vahvan maanlaajuisen jakeluketjun, jolla on 18 toimipistettä Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa. "Brooksilla on vuosien ajan ollut hyvät edellytykset menestyä ja kasvaa Irlannin nopean talouskehityksen myötä", sanoo Brooksin hallituksen puheenjohtajana toimiva Kari Makkonen UPM:stä.

Brittiyhtiö Wolseley plc on maailman suurin LVI-tarvikkeiden jakelija sekä yksi suurimmista rakennusmateriaalien jakelijoista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2003 oli 13 miljardia euroa. Wolseley toimii 13 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiöllä on 3 500 toimipaikkaa ja sen palveluksessa on 47 000 henkilöä.

Lisätietoja antavat:
Toimialajohtaja Harald Finne, UPM, Puutuotteet, puh. 040 519 1951
Talous- ja rahoitusjohtaja Kari Toikka, UPM, puh. 0204 15 0014

UPM
Viestintä
30.7.2004