UPM myy UPM-Asunnot Oy:n Waterhouse Real Estate Investmentille

(UPM, Helsinki, 4.4.2007 klo 9.30) – UPM on allekirjoittanut sopimuksen UPM-Asunnot Oy:n myynnistä tanskalais-suomalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Waterhouse Real Estate Investment Oy:lle. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2007 toisella neljänneksellä.

UPM kirjaa kaupasta noin 35 miljoonan euron myyntivoiton. Lopullinen myyntivoitto määräytyy kaupan toteutumisen yhteydessä laadittavan tilinpäätöksen perusteella. Kaupan toteutuminen edellyttää Valtion Asuntorahaston hyväksyntää.

UPM-Asunnot Oy omistaa noin 2 000 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea ja sen palveluksessa on 15 henkilöä. Pääosin UPM:n teollisuuspaikkakunnilla sijaitsevat asunnot rakennettiin aikanaan yhtiön henkilöstön työsuhdeasunnoiksi.

Nykyään valtaosa vuokralaisista ei ole yhtiön henkilökuntaa, minkä johdosta UPM luopuu vuokra-asunnoista. Kaupalla ei ole vaikutusta vuokrasuhteisiin.

Waterhouse Real Estate Invest Oy:n pääomistaja on vuonna 1993 perustettu tanskalainen kiinteistökehitysyhtiö KE PROJECT A/S. Yhtiöllä on toimintaa Tanskassa, Ruotsissa ja Etelä-Afrikassa.

Lisätietoja antaa:
Kiinteistöjohtaja Kaj-Erik Lindberg, UPM, Kiinteistöt, puh. 0204 15 0800