UPM myy RFID-liiketoiminnan SMARTRAC:lle ja näkee uudessa yhdistelmässä kasvumahdollisuuksia

(UPM, Helsinki, 22.12.2011 klo 10.05) – UPM ja SMARTRAC N.V. ovat päässeet sopimukseen UPM:n RFID-liiketoiminnan myynnistä SMARTRAC:lle. UPM ostaa OEP Technologie B.V.:n kautta 10,6 prosentin osuuden SMARTRAC:sta. Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja se on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä.

SMARTRAC on yksi maailman johtavista passeissa, luottokorteissa ja julkisen liikenteen lipuissa käytettävien RFID-etätunnisteiden valmistajista. Yhtiön kotipaikka on Hollannissa.

“UPM on vuosien ajan kehittänyt RFID-liiketoimintaa, joka on noussut pienestä yrityksestä alansa markkinajohtajaksi. Yhdistämällä tämä osaaminen yhtiöön, jolla on alan laajin RFID-tuotevalikoima, annamme liiketoiminnalle mahdollisuuden jatkaa menestyksekästä kasvua. Näemme uudessa yhdistelmässä merkittävää arvonnousupotentiaalia. Siksi olemme mielellämme jatkossakin RFID-liiketoiminnassa mukana SMARTRAC:in osaomistajana”, sanoo Jussi Vanhanen, UPM Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmän johtaja.

“Tämä yrityskauppa avaa RFID-liiketoiminnalle uusia mahdollisuuksia kasvaa osana johtavaa RFID-toimijaa. Uskon, että tämä uusi yhtiö tulee olemaan vahva tekijä markkinoilla tarjoten asiakkaille alan parhaita ratkaisuja ja tukea maailmanlaajuisesti,” sanoo Marcus Vaenerberg, UPM:n RFID-liiketoiminnan johtaja.

”UPM RFID on ehdoton edelläkävijä RFID-etätunnisteiden valmistuksessa. Meille on ilo saada sen kokenut ja kykenevä henkilöstö mukaan yhtiöömme. Tämän yrityskaupan myötä SMARTRAC saa laajan NFC ja UHF RFID-tunnisteiden tuotevalikoiman sekä tuotantolaitokset strategisesti tärkeillä markkinoilla. UPM:n RFID-liiketoiminnan liittäminen SMARTRAC:iin takaa meille vahvemman markkina-aseman passiivisten RFID-etätunnisteiden kehittäjänä ja toimittajana kaikilla tärkeillä sovellusalueilla nyt ja tulevaisuudessa,” sanoo SMARTRAC:n toimitusjohtaja Christian Fischer.

Lisätietoja antaa klo 10:30 – 13:00, 15:00 – 16:00:
Jussi Vanhanen, Johtaja, UPM Tekniset materiaalit, puh. 040 567 2458

Klo 13:00 – 15:00
Marcus Vaenerberg, Johtaja, UPM RFID, puh. 040 555 86 93

Toimituksille tiedoksi

UPM
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM RFID
UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluva UPM RFID on maailman johtava passiivisten HF, NFC ja UHF RFID-etätunnisteiden valmistaja. UPM RFID:llä on globaali palveluverkosto, joka koostuu tehtaista Kiinassa ja Yhdysvalloissa sekä laajasta myyntikonttoreiden verkostosta ympäri maailman. www.upmrfid.com


SMARTRAC
SMARTRAC kehittää, valmistaa ja toimittaa RFID-komponentteja useisiin sovellusalueisiin kaikilla taajuusalueilla. Yhtiö valmistaa RFID-tunnisteita joukkoliikenteen, kulunvalvonnan, autojen käynnistykseneston, eläintunnistuksen, kirjastojen, teollisuuden ja logistiikan sovelluksiin.

SMARTRAC on yksi maailman johtavista passeissa, luottokorteissa ja julkisen liikenteen lipuissa käytettävien RFID-etätunnisteiden valmistajista. SMARTRAC on perustettu vuonna 2000 ja listattu pörssiin vuonna 2006. Yhtiön kotipaikka on Amsterdamissa.  SMARTRAC:lla on noin 3300 työntekijää ja maailmanlaajuinen tuotekehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto. Yhtiö on joulukuun 2011 aikana ilmoittanut ostaneensa myös Neology Inc.:n ja KSW Microtec AG:n.


UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News