UPM myy Puukeskuksen Tritonille ja Puukeskuksen toimivalle johdolle

(UPM, Helsinki, 22.6.2006) – UPM on allekirjoittanut sopimuksen rakennusmateriaalien myyntiketju Puukeskus Oy:n myynnistä sijoitusyhtiö Tritonille ja Puukeskuksen toimivalle johdolle. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2006 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. UPM arvioi kaupasta syntyvän myyntivoittoa noin 90 miljoonaa euroa. Lopullinen myyntivoitto määräytyy kaupan toteutumisen yhteydessä laadittavan tilinpäätöksen perusteella.

"Puukeskuksen myynti noudattaa UPM:n suunnitelmaa luopua puutuotejakeluyhtiöistä. Yhtiö on myynyt jo aiemmin puutuotejakeluyhtiönsä Tanskassa ja Irlannissa. Kauppa on osa UPM:n kehittämistä ja keskittymistä yhtiön ydinliiketoimintoihin", sanoo UPM:n strategiajohtaja Heikki Malinen.

"Puukeskuksen rooli UPM:n tuotteiden yksinjakelijana rakennusliikkeille, kuluttajille ja muulle asiakaskunnalleen vahvistuu entisestään Suomessa ja Virossa. Olemme systemaattisesti kasvattaneet Puukeskuksen vastuuta UPM:n WISA-puutuotteiden jakelijana, ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Puukeskuksen ammattilaisten kanssa. UPM palvelee jatkossa omia suuria teollisia asiakkaitaan suoraan kuten tähänkin asti", sanoo UPM:n Puutuotetoimialan johtaja Harald Finne.

Puukeskus on johtava puupohjaisten rakennustuotteiden myyntiketju Suomessa. Sen palveluksessa on 650 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2005 oli 394 miljoonaa euroa. Puukeskus on perustettu vuonna 1929, ja siitä tuli osa UPM-konsernia vuonna 1977. Puukeskuksella on 28 toimipistettä Suomessa ja yksi Virossa.

Triton on itsenäinen eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa Pohjoismaissa ja
saksankielisessä Euroopassa toimiviin keskisuuriin yrityksiin, jotka ovat markkinajohtajia omilla toimialoillaan. Tällä hetkellä Triton hallinnoi yli miljardin euron sijoituspääomaa. Yhtiöllä on toimistot Tukholmassa, Frankfurtissa ja Lontoossa.

Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Lars Karlsson, Puukeskus, puh. 0400 450 657
Toimialajohtaja Harald Finne, UPM, Puutuotteet, puh. 040 519 1951 klo 11.30 jälkeen
Strategiajohtaja Heikki Malinen, UPM, puh. 0204 15 0110