UPM myy Loparex-ryhmän pääomasijoitusyhtiö Mountaintop Investmentsille

UPM on allekirjoittanut sopimuksen Jalosteet-toimialaan kuuluvan Loparex-ryhmän myynnistä ABN Amro -ryhmään kuuluvalle pääomasijoitusyhtiölle Mountaintop Investments B.V.:lle. Kauppahinta on noin 230 miljoonaa euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2005 kolmannen neljänneksen aikana. Kauppa edellyttää viranomaisten hyväksyntää. Kaupasta syntyvällä myyntivoitolla ei ole merkittävää tulosvaikutusta. Lopullinen myyntivoitto määräytyy kaupan toteutumisen yhteydessä laadittavan tilinpäätöksen perusteella.

Loparex on maailman johtava silikonoitujen irrokemateriaalien valmistaja. Tuotteita käytetään mm. hygieniatuotteissa ja tarroissa. Loparexin tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Lisäksi yksiköllä on Intiassa yhteisyritys. Loparex-ryhmän liikevaihto vuonna 2004 oli 337 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 1 350 henkilöä.

Loparexin myynnillä UPM keskittää jalostusmateriaalitoimialansa kehittämisen voimakkaasti kasvaville liiketoiminta-alueille, joissa sillä on omaa erikoisosaamista ja tuotekehitystä. Loparexin myynnin jälkeen UPM:n Jalosteet-toimialaan kuuluvat tarralaminaatteja valmistava Raflatac, radiotaajuustekniikkaan perustuvia RFID-etätunnistimia valmistava UPM Rafsec sekä teollisuuskääreitä ja yhdistelmämateriaaleja valmistava Walki Wisa.

Mountaintop Investments B.V. on ABN AMRO Capital -yhtiön tytäryhtiö. ABN AMRO Capital on kansainvälisen ABN AMRO -pankin globaali pääomasijoitusyhtiö. Yhtiöllä on toimintaa 10 maassa mm. Hollannissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Ruotsissa ja Australiassa.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Matti Lindahl, Erikoispäällysteet-liiketoiminta-alue, UPM, puh. +49 171 6127 688

UPM
Viestintä
21.6.2005