UPM myy Lohjan viilutehtaan toimivalle johdolle

Helsinki, 2011-05-06 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- (UPM, Helsinki, 6.5.2011 klo 9.30) – UPM on sopinut vaneriliiketoimintaansa kuuluvan Lohjan viilutehtaan myymisestä tehtaan toimivalle johdolle. Kauppaan sisältyvät liiketoiminnan lisäksi tehtaan kiinteistö, rakennukset, laitteet ja irtaimisto. Tehtaan henkilöstö siirtyy uuden perustettavan yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen toukokuun 2011 aikana.

Aikaisemmin Mahogany-nimellä tunnettu Lohjan viilutehdas tuli osaksi UPM:ää vuonna 1980 silloisen Rauma-Repolan ostettua tehtaan. UPM on pyrkinyt ylläpitämään tehtaan kilpailukykyä kehittämällä ja uudistamalla sen tuotantoa. 2000-luvulla tehtaan kannattavuus on kuitenkin heikentynyt. Ohutviilumarkkinoiden murroksessa erikoistuotteiden valmistaminen ei ole tuonut UPM:n hakemia synergiaetuja.

”Olen iloinen, että löysimme tehtaan toiminnalle jatkajan. Lohjan ohutviilutehdas on yksi maailman moderneimmista. Itsenäisenä toimijana uskon tehtaalla olevan mahdollisuuden toimia kannattavasti”, sanoo Teollisen liiketoimintayksikön johtaja Pia Pasi UPM Vaneriliiketoiminnasta.

Lohjan viilutehtaan tuotantokapasiteetti on noin 14 000 m3 leikattua ja sorvattua rakenne- ja pintaviilua. Tuotteiden pääasiallinen raaka-aine on koivu.  Ohutviilua käytetään erityisesti huonekalujen valmistuksessa. Tehtaalla työskentelee vakituisesti noin 70 henkilöä.

Lisätietoja antaa:
Teollisen liiketoimintayksikön johtaja, Pia Pasi, UPM Vaneriliiketoiminta, puh. 040 521 3848

UPM Vaneriliiketoiminta tarjoaa korkealaatuisia WISA®-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen, kuljetusväline- ja huonekaluteollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 347 miljoonaa euroa vuonna 2010 ja sen palveluksessa on noin 2 600 henkilöä, joista 1 800 Suomessa. UPM:llä on 6 vaneritehdasta ja 2 viilutehdasta Suomessa, yksi vaneritehdas Venäjällä ja yksi Virossa. www.wisa.fi

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi