UPM mukana Mäntyharjun loma-asuntomessuilla: Kyminniemen uittotuvassa uusi yhdistyy vanhaan, Villa Metsämaitikka edustaa kestävää modernia rakentamista

(UPM, Mäntyharju, 16.05.2011 klo 10.00) – UPM on vahvasti läsnä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla 27.6.-10.7.2011. UPM:llä on kaksi messukohdetta: Kyminniemi (nro 18) ja Villa Metsämaitikka (nro 21).

UPM:n omistama Kyminniemi on messujen ainoa peruskorjauskohde. Kyminniemessä on vanha uittotupa, talousrakennus, uudelleen rakennettava sauna sekä maakellari. UPM:n eri liiketoiminnot rakentavat, peruskorjaavat ja maisemoivat ainutlaatuisesta niemestä kiinnostavan kohteen lomatontin ostajille, rakentajille ja mökin omistajille.
 
”UPM:n mukaantulo kokonaisuuteen on ollut äärimmäisen tärkeätä. Peruskorjattu kohde täydentää messujen tarjontaa ainutlaatuisella tavalla. Messukohteena on paikka, jolla on historia. Uittotupa peruskorjataan niemen perinteitä ja paikallisuutta kunnioittaen”, sanoo loma-asuntomessujen projektipäällikkö Asko Patjas.
 
Kohteessa esiteltävät UPM:n WISA®-vanerit, UPM Timberin puutuotteet ja UPM Profi -komposiittituotteet tarjoavat laajan valikoiman kestävän kehityksen mukaisesti valmistettuja ratkaisuja loma-asuntojen rakentamiseen ja saneeraamiseen.

UPM ProFin komposiittimateriaalia on käytetty Kyminniemen vaativissa kulkuväylissä ja laitureissa. Materiaali ei ole liukas märkänäkään, joten se soveltuu mainiosti pihojen ja laiturien katteeksi. UPM ProFin komposiitti valmistetaan kierrätetystä paperista ja muovista.

Kyminnienmen peruskorjauksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Mikkelistä ja rakennustyön toteuttaa Rakennuspiste Esko Ahola Ky Mäntyharjusta.

Loma-asuntomessujen aikana Kyminniemen uittotuvalla pääsee tutustumaan UPM:n monipuoliseen Bonvesta-rantatontti- ja metsätilatarjontaan: muun muassa Kyminniemen uittotupa on yksi myyntikohteista. Bonvestalla on vahva jalansija kesämökkipaikkana tunnetulla Mäntyharjulla: joka kymmenes alueen mökkitonteista on myyty UPM:n Bonvesta-tuotemerkin alla.

Villa Metsämaitikka on UPM:n toinen loma-asuntomessukohteista. Modernissa loma-asunnossa on reilusti puupintoja sekä sisällä että ulkona. Tilanjaollisesti asunnossa korostuvat yhdessä oleminen ja tekeminen. Olohuone, ruokatila ja keittiö on yhdistetty avaraksi kokonaisuudeksi, jonne suuret lasipinnat päästävät valon sisään. Laaja, puusta rakennettu terassi jatkaa tilan tuntua pitkälle pihaan. Terassimateriaalina on käytetty uutta vaivatonta, mutta huolitellun ulkonäön antavaa UPM EvoDeck –terassilautaa.

Metsämaitikan sisustuksen ovat suunnitelleet asunnon omistajaperheestä Anja Kyyrö sekä Lahden Muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtiopiskelija Marianne Skofelt.

Kahden kohteen lisäksi UPM on esillä messuilla myös palveluillaan. UPM Silvesta on toteuttanut ProAgria Hämeen laatiman messujen maisemasuunnitelman. UPM Silvestan mökkitalkkaripalveluja esitellään Kyminniemen messukohteessa työnäytöksin.

UPM:n omistamassa, Unescon maailmanperintökohde Verlassa on messujen aikana Kyminniemen historiaan liittyvä erikoisnäyttely puun hankinnasta, jossa uitolla on iso merkitys.

Lisätietoja antavat:
Myyntipäällikkö Riitta Väisänen, UPM, Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta, maankäyttö ja kiinteistöt, puh. 0400 546 690.
Viestintäpäällikkö Jari Nietosvuori, UPM Timber, puh. 040 777 3832
Viestintäpäällikkö Juha Pitkäranta, UPM Profi, puh. 040 184 9950
Viestintäpäällikö Markku Herrala, UPM Plywood, puh. 040 586 2597

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com

Katso myös: www.upm.fi, www.bonvesta.fi, www.upmtimber.com, www.upmprofi.fi, www.wisa.fi, www.puukauppa.com, www.verla.fi

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company - www.upm.fi