UPM lisää Raflatacin Yhdysvaltain-tehtaan päällystyskapasiteettia

UPM investoi 40 miljoonaa US-dollaria tarralaminaatin päällystys- ja jälkikäsittelykapasiteetin lisäämiseen Raflatacin Yhdysvaltain-tehtaalla Fletcherissä, Pohjois-Carolinassa. Investointi vahvistaa Raflatacin asemaa Pohjois-Amerikan tarralaminaattimarkkinoilla, joiden arvioidaan kasvavan 4-6 prosentin vuosivauhtia.

Investointi laajentaa Raflatacin tuotevalikoimaa. Investoinnin merkittävin osa on toinen päällystyslinja. Se keskittyy valmistamaan synteettistä tarralaminaattia, jonka markkinat kasvavat nopeasti. Tuotanto käynnistyy vuoden 2005 viimeisellä neljänneksellä.

Raflatac työllistää Yhdysvalloissa 270 henkilöä ja sen Pohjois-Amerikan liikevaihto vuonna 2003 oli 150 miljoonaa US-dollaria. Raflatac valmistaa Yhdysvalloissa tarralaminaattia tuote- ja informaatioetiketöinnin tarpeisiin.

Raflatac on yksi maailman johtavia paperipohjaisten ja synteettisten tarralaminaattien valmistajia. Yhtiöllä on tehtaat viidessä maanosassa sekä laaja terminaalien ja myyntikonttorien verkosto ympäri maailmaa. Raflatac työllistää 2 200 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2003 oli 740 miljoonaa euroa. Raflatac on osa UPM-konsernia.

Lisätietoja antavat:
Amerikan liiketoiminnan johtaja Jouko Lähepelto, Raflatac-ryhmä, puh. 040 500 9643
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Pauli Hänninen, UPM, puh. 0204 15 0543

UPM
Viestintä
14.9.2004