UPM lanseeraa ekologisen UPM SwanBarrier –paperivalikoiman, joka säilyttää leivän tuoreena ja sormet puhtaina

(UPM, Helsinki, 12.4.2012 klo 12.30) – UPM lanseeraa uuden ekologisen UPM SwanBarrier -paperivalikoiman kuivien ja rasvaisten elintarvikkeiden kääreisiin. Paperin barrier-ominaisuudet – eli vesihöyrytiiviys, suojapaperiominaisuudet ja keskitason rasvankestävyys – on tehty ilman pe-muovia tai fluorokemikaaleja. Tästä syystä paperit ovat täysin kierrätettäviä ja biologisesti hajoavia. Innovaatio on tulos UPM:n pitkäjänteisestä tuotekehityksestä.

UPM SwanBarrier –paperit on kehitetty kuivien ja rasvaisten ruokien kääreisiin, esim. leipäpusseihin, sekä pikkuleipien ja lämpimien leipien kääreisiin. Koska UPM SwanBarrier light on vesihöyrytiivis, se pitää leivän tuoreena ainakin kaksi tai kolme päivää. Materiaali on sopivasti hengittävä, eikä se kosteuta leipää kuten muovi. UPM SwanBarrier taas pitää rasvaisen ruoan kääreen siistinä keskitason rasvankestävyytensä ansiosta, eikä rasva pääse paperin läpi.

”Aloitimme barrier-papereiden kehityksen asiakkaiden tarpeesta kierrätettäviin ja biologisesti hajoaviin pakkauspapereihin. Halusimme myös tehdä suojapaperin nykyisillä barrier-papereiden ominaisuuksilla, mutta niin, ettei raaka-aineena olisi hajoamattomia komponentteja. UPM SwanBarrier täyttää molemmat toiveet ja se todella vahvistaa Biofore-visiotamme”, kertoo Timo Lehmuskallio, UPM Pakkauspapereiden tuotepäällikkö.

UPM SwanBarrier –papereilla on ominaisuuksia, joita millään paperilla ei ole aiemmin ollut. Elintarvikkeiden kääreissä, joissa tarvitaan barrier-ominaisuuksia, on perinteisesti käytetty joko muovia tai paperi-muovi-yhdistelmämateriaaleja. Koska UPM SwanBarrier –paperivalikoiman barrier-ominaisuudet on saavutettu ilman pe-muovia ja fluorokemikaaleja, paperit ovat ovat täysin kierrätettäviä ja biohajoavia. Paperit on tehty 100 %:sesti kierrätettävästä raaka-aineesta – puusta.

Hyviin ekologisiin puoliin kuuluu myös se, että paperit valmistetaan on-line-prosessissa eli tuote on heti valmis toimitettavaksi asiakkaalle esim. painettavaksi. Välikuljetukselle ei ole tarvetta, joten se vähentää lopputuotteen kokonaishiilijalanjälkeä

UPM SwanBarrier light on saatavana pintapainoissa 45 ja 55, ja UPM SwanBarrier pintapainoissa 60 ja 65. Ne voidaan painaa flexo-painomenetelmällä. Tuotteilla on kuivaruokien pakkaamishyväksyntä sekä BfR- ja FDA-sertifikaatit. Tuotteet ovat saatavina myös joko FSC® tai PEFC™ -sertifioituna.


Kuvalinkki:
http://pet.upm-kymmene.com/?cart=4629-kkahjgcmal&language=FI

YouTube-video aiheesta:
http://www.youtube.com/watch?v=3qwKu_FqiL8


Lisätietoja antaa:
Timo Lehmuskallio, UPM tuotepäällikkö, Digi, Postal ja Pakkauspaperit, puh: +358 40 585 2746

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
 

UPM Paperi
UPM:llä on 23 uudenaikaista paperitehdasta Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Monet tehtaista toimivat paperinvalmistuksen ohella merkittävinä kierrätyskeskuksina ja bioenergian tuottajina. UPM Paperi työllistää lähes 14 000 henkilöä. Paperin liikevaihto vuonna 2011 oli 7,2 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmpaper.com. UPM – the Biofore Company.

UPM lyhyesti
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi