UPM lahjoittaa 500 000 euroa suomalaisille korkeakouluille

(UPM, Helsinki, 24.9.2010 klo 11) – UPM lahjoittaa viidelle suomalaiselle korkeakoululle yhteensä 500 000 euroa tutkimukseen ja koulutukseen. 100 000 euron lahjoituksen saavat Oulun, Lappeenrannan ja Helsingin yliopisto, Åbo Akademi sekä kauppakorkeakoulu Hanken. Lahjoitukset jakautuvat eri puolille Suomea korkeakouluihin, jotka edustavat eri alojen huippuosaamista. UPM:n yhtiökokous valtuutti maaliskuussa hallituksen päättämään vuonna 2010 enintään 500 000 euron suuruisesta lahjoituksesta.

Aiemmin tänä vuonna Metsäteollisuus ry ilmoitti Aalto-yliopistolle myönnetystä 4 miljoonan euron perustamispääomalahjoituksesta. UPM on Metsäteollisuus ry:n merkittävä jäsen.

"Huipputason tieteellinen tutkimus luo perustan innovaatioille ja kansainväliselle menestykselle, jotka ovat edellytys metsäteollisuuden uudistumiselle ja menestykselle tulevaisuudessa. Haluamme tukea korkeakouluja niiden työssä huippuosaamisen kehittäjinä ja kouluttajina", toteaa UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

"Suomalaisella metsäteollisuudella on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia uusiutuvaan raaka-aineeseen sekä hiiltä sitoviin ja kierrätettäviin tuotteisiin perustuvan biotalouden edelläkävijänä. Uudistumiseen tarvitaan laajaa yhteistyötä eri osapuolilta."

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen luennoi syksyn aikana uuden metsäteollisuuden mahdollisuuksista useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Tänään perjantaina luentovuorossa on Oulun yliopisto.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Hans Sohlström, UPM, konsernin yhteistyösuhteet ja kehitys, puh. 0204 150 542

UPM
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Yhtiön tuotteet valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi