UPM laajentaa tarralaminaatti- liiketoimintaansa Yhdysvalloissa, UPM Raflatac rakentaa uuden tehtaan Dixoniin

(UPM, Helsinki, 27.7.2006) – UPM Raflatac rakentaa uuden tarralaminaattitehtaan Illinoisiin Dixoniin, joka sijaitsee noin 170 kilometriä Chicagosta länteen. Uuden tehtaan rakentaminen alkaa välittömästi, ja se valmistuu vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä. Investoinnin arvo on noin 109 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Uusi tehdas palvelee erityisesti Yhdysvaltain keskilännessä sijaitsevia tarrapainajia. Heillä on tehtaan myötä käytettävissä koko UPM Raflatacin Pohjois-Amerikassa tarjoama paperi- ja filmituotevalikoima. Tehdas edustaa UPM Raflatacin kehittämää viimeisintä tekniikkaa päällystyksessä ja jälkikäsittelyssä.

“Tavoitteemme on olla alamme merkittävin yhtiö kaikilla markkina-alueilla, joilla toimimme," sanoo UPM Raflatacin johtaja Heikki Pikkarainen. "Dixonin investointi täydentää Yhdysvaltain palveluverkostoamme. UPM Raflatacilla on aiemmin tarralaminaatteja ja RFID-etätunnisteita valmistava tuotantolaitos Fletcherissä Pohjois-Carolinassa sekä terminaalit Wilkes-Barressa Pennsylvaniassa ja Ontariossa Kaliforniassa. Fletcherin toimintomme on ollut suuri menestys ja olemme saaneet erinomaista palautetta asiakkailtamme. Dixonin tehtaan ansiosta voimme kasvaa edelleen Pohjois-Amerikassa, jossa markkinoiden vuotuinen kasvu on noin 5 %,” Heikki Pikkarainen jatkaa.

Laajentuminen on jatkoa UPM:n strategialle, jonka tavoitteena on vahvistaa UPM Raflatacin maailmanlaajuista asemaa nopeasti kasvavassa tarralaminaattiliiketoiminnassa. Viime vuonna UPM Raflatac avasi Fletcherissä RFID-etätunnisteita valmistavan tuotantolaitoksen ja otti samalla käyttöön toisen päällystyslinjan Fletcherin tarralaminaattitehtaalla. Euroopassa UPM Raflatac kaksinkertaistaa filmitarralaminaattien tuotantokapasiteettinsa. Kiinan uuden tarralaminaattitehtaan valmistus etenee aikataulussa, ja sen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2007 alkupuolella.

Lisätietoja antavat:
Johtaja Heikki Pikkarainen, UPM Raflatac, puh. 040 760 5758
Amerikan liiketoiminnan johtaja Jouko Lähepelto, UPM Raflatac, puh. +1 828 275 0243

Toimituksille tiedoksi
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 300 työntekijää, ja sen liikevaihto oli vuonna 2005 noin 860 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailmaa. UPM Raflatac on osa UPM-konsernia. Lisätietoa osoitteessa www.upmraflatac.com.

UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Aikakauslehtipaperimarkkinoilla yhtiö on selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 9,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on yli 31 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:llä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja yhtiön internetsivuilla www.upm-kymmene.fi