UPM juhlii Aasian tutkimuskeskuksen ja tarralaminaattitehtaan avajaisia Kiinassa

(UPM, Helsinki, 3.4., 2007 klo 9.30) – UPM viettää tänään Aasian tutkimuskeskuksen ja uuden tarralaminaattitehtaan virallisia avajaisia Changshun tehdasalueella Jiangsun provinssissa Kiinassa.

UPM Aasian tutkimuskeskus tutkii paikallisten kuituraaka-aineiden käyttömahdollisuuksia paperinvalmistuksessa sekä keskittyy tuotannon ja teknisen asiakaspalvelun tukemiseen UPM tuotantoyksiköissä Kiinassa ja muualla Aasian ja Tyynenmeren alueella. Kiinan tutkimuskeskus täydentää osaamisellaan UPM:n muita tutkimuskeskuksia, jotka sijaitsevat Lappeenrannassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

UPM Raflatacin korkealuokkainen tarralaminaattitehdas Changshussa valmistaa sekä standardi- että erikoistuotteita paperista ja filmimateriaalista. Uusi tehdas laajentaa yrityksen tuotetarjontaa paikallisesti ja luo uusia mahdollisuuksia palvella kasvavia Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoita entistä paremmin.

"Tutkimus ja tuotekehitys sekä korkeasti jalostetut tuotteet kuten tarralaminaatit ovat tärkeä osa UPM:n kasvustrategiaa maailman tärkeimmillä markkina-alueilla", sanoi UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

UPM:n Changshun tehdasalueella sijaitsee kapasiteetiltaan 800 000 tonnin hienopaperitehdas, tutkimuskeskus ja tarralaminaattitehdas. Alue sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla Yangtze -joen varrella noin sadan kilometrin päässä 16 miljoonan asukkaan Shanghaista. Vajaan 200 hehtaarin laajuisella tontilla on oma satama, voimalaitos ja jätevedenpuhdistamo.

Lisätietoja antavat:
Heikki Pikkarainen, johtaja, UPM Raflatac, puh. 040 760 5758
Pauli Hänninen, teknologiajohtaja, UPM, puh. 040 581 4720

Toimituksille tiedoksi:
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. www.upm-kymmene.fi

UPM on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM:n tarratoimialan palveluksessa on 2 500 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli 987 miljoonaa euroa. Toimialalla on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. www.upmraflatac.com.