UPM jatkaa investointeja tarralaminaatteihin - Raflatac rakentaa tehtaan Kiinaan

UPM jatkaa investointeja nopeasti kasvavaan tarralaminaattiliiketoimintaan. UPM:n Raflatac rakentaa Kiinaan korkealuokkaisen tarralaminaatteja valmistavan tuotantolaitoksen UPM:n Changshun paperitehtaan yhteyteen Jiangsun provinssissa. Raflatacin tavoitteena on tulla alueen johtavaksi tarralaminaattien toimittajaksi tarjoamalla kattava tuotevalikoima ja laadukkaat asiakaslähtöiset palvelut. UPM:lle investointi merkitsee entistä vahvempaa ja monipuolisempaa asemaa Kiinan markkinoilla. Investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Raflatac jättää uuden tehtaan lupahakemuksen välittömästi, ja tehtaan on tarkoitus olla toiminnassa vuoden 2007 alkupuolella. Raflatacin nykyinen Shanghain tuotantolaitos suljetaan Changshun uuden tehtaan käynnistymisen jälkeen.

"Investointi kertoo halustamme tulla maailman johtavaksi tarralaminaattien toimittajaksi. Haluamme palvella asiakkaitamme maailman kaikilla avainmarkkinoilla. Uskomme tarralaminaattien kysynnän kasvavan Kiinassa voimakkaasti tulevina vuosina vahvan vientiteollisuuden ja nopeasti kasvavien kuluttajatuotemarkkinoiden ansiosta", sanoo Raflatacin toimitusjohtaja Heikki Pikkarainen.

"Investointi on osoitus vahvasta ja pitkäaikaisesta sitoutumisestamme Kiinan markkinoille. Uuden tehtaan ansiosta voimme tarjota Raflatacin korkealuokkaiset tuotteet ja palvelut liiketoimintansa kasvuun panostaville kiinalaisille asiakkaillemme" sanoo Raflatacin Aasian liiketoimintojen johtaja Jussi Vanhanen.

Lisätietoja antaa:
Heikki Pikkarainen, toimitusjohtaja, Raflatac, puh. 0204 16 7800, 040 760 5758
Jussi Vanhanen, aluejohtaja, Aasian ja Tyynenmeren alue, Raflatac, puh +86 1381 6117447

UPM
Viestintä
12.9.2005

Raflatac lyhyesti
Raflatac on maailman johtavia tarralaminaattivalmistajia. Raflatac kehittää ja valmistaa etikettimateriaaleja tuote- ja informaatioetiketöintiin. Raflatacin palveluksessa on 2200 työntekijää, ja sen liikevaihto oli vuonna 2004 noin 800 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tehtaita viidellä mantereella sekä laaja maailmanlaajuinen myyntiverkosto. Raflatac kuuluu UPM-konserniin.
UPM lyhyesti
UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Aikakauslehtipaperimarkkinoilla yhtiö on selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli lähes 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on 33 400 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:llä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Tällä hetkellä UPM:n kokonaisinvestoinnit Kiinaan ovat yli miljardi Yhdysvaltain dollaria. Yhtiöllä on kaksi hienopaperikonetta Changhun tehtaassa. Lisäksi UPM:n tytäryhtiö WalkiWisa rakentaa kääremateriaaleja valmistavan tehtaan alueelle. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja yhtiön internetsivuilla www.upm-kymmene.fi