UPM ja World Design Capital Helsinki 2012 yhteistyöhön

Helsinki, 2011-05-06 07:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- (UPM, Helsinki, 6.5.2011 klo 8.30) – UPM on liittynyt vuoden 2012 designpääkaupungin pääyhteistyökumppaneihin. UPM:n eri liiketoiminnot valmistavat useita materiaaleja, jotka tulevat vuoden aikana näkymään mielenkiintoisissa yhteyksissä.

“Yhteistyö WDC Helsinki 2012:ssa on tilaisuus tehdä tunnetuksi UPM:n kestävästi valmistettuja innovatiivisia tuotteita sekä vahvaa materiaaliosaamista. WDC Helsinki 2012 antaa myös erinomaisen mahdollisuuden tiivistää yhteistyötä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Tällä tavoin toteutamme Biofore-ajatteluamme käytännössä”, sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

"UPM on oman alansa edelläkävijä, jonka toiminnassa korostuvat kestävä kehitys ja uudet ratkaisut. Uskomme, että yhteistyömme johtaa hyviin tuloksiin ja toivottavasti inspiroi myös muita toimijoita", sanoo WDC Helsinki 2012 johtaja Pekka Timonen.

Helsinki yhdessä Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Lahden kanssa on valittu maailman designpääkaupungiksi vuonna 2012. Nimityksen tekee maailman teollisen muotoilun järjestö ICSID (International Council of Societies of Industrial Design) yhteistyössä maailman graafisen suunnittelun järjestö Icogradan ja maailman sisustusarkkitehtien järjestö IFI:n kanssa.

World Design Capital eli maailman designpääkaupunki valitaan joka toinen vuosi. Valittava kaupunki hyödyntää esimerkillisesti designia kulttuurisessa, sosiaalisessa ja taloudellisessa kehityksessä. World Design Capital on globaali esikuva ja maailman muotoiluyhteisön kohtauspaikka.

Lisätietoja antaa:
Brändijohtaja Elisa Nilsson, UPM, puh. 040 500 3150

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.
 UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Katso myös www.wdc2012helsinki.fi