UPM ja Mann Lines aloittavat uuden meriliikenteen Englannista Kotkaan

(UPM, Kotka, 20.10.2008 klo 16.30) – UPM ja Mann Lines -varustamo ovat solmineet yhteistyösopimuksen uudesta merituontiliikenteestä Harwichista Englannista Kotkaan. Reitin ensimmäinen lasti puretaan Kotkassa Hietasen satamassa tänään 20. lokakuuta. Pääasiallinen lasti Harwichista Kotkaan on henkilöautoja. Liikenteessä toimivat UPM:n Espanjan-liikenteen alukset Misana ja Misida, jotka vievät Espanjaan enimmäkseen paperia.

UPM Seawaysin ja Mann Linesin yhteistyö tuo uutta meriliikennettä Kotkaan. Aikaisemmin Harwichin-liikenteen purkaussatama oli Turku. "Yhteistyön aloittaminen Mann Linesin kanssa on meille strategisesti tärkeä avaus linjaliikenteen kehittämisen kannalta. Liikenteen siirtyminen Kotkaan on osoitus monen eri osapuolen hyvästä yhteistyöstä", kertoo UPM Seawaysin yksikön johtaja Jukka Hölsä.

Tuontiliikenne Harwichista Kotkaan on osa UPM:n Espanjan-linjaliikennettä, mikä parantaa entisestään reitin kustannus- ja ympäristötehokkuutta. "Liikenteen siirtäminen Kotkaan on osa UPM:n liikenteiden keskittämistä, jolla pyrimme tukemaan pääsatamiemme logistista asemaa", sanoo Hölsä.

Lisätietoja antavat:
Yksikön johtaja Jukka Hölsä, UPM Seaways, puh. 02041 55920
Toimitusjohtaja Kari Savolainen, Steveco Oy, puh. 05-232 3200

Toimituksille tiedoksi:
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön palveluksessa on noin 26 000 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2007 oli 10 miljardia euroa. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osake on listattu pörssiin Helsingissä ja yhtiöllä on ADR-ohjelma Yhdysvaltojen OTC-markkinoilla. www.upm-kymmene.fi

Mann Lines on merikuljetusyritys, joka tarjoaa asiakkailleen toimivat yhteydet Itämeren alueen ja pohjoisen Keski-Euroopan tärkeimpiin kuuluvien satamien välillä. Mann Lines kuuluu Mann & Son (London) Ltd:n omistamaan Mann Group -konserniin, jonka pääkonttori sijaitsee Harwichissa Englannissa.