UPM ja Artek yhteistyössä Milanon muotoilumessuille

(UPM, Helsinki, 15.2.2007) – UPM:n uusi tuoteinnovaatio UPM ProFi -puumuovikomposiitti lanseerataan näyttävästi Milanon muotoilumessujen yhteydessä huhtikuussa. UPM ja design-tuotteita valmistava yhtiö Artek rakentavat yhteistyössä Artekin näyttelypaviljongin Milanoon. Paviljongin suunnittelusta vastaa maailmankuulu japanilainen arkkitehti Shigeru Ban.

Puumuovikomposiitin perusraaka-aineena on UPM Raflatacin tuotannosta hyödyntämättä jäävä tarralaminaatti, joka koostuu paperista ja muovista. Pääosin tästä kierrätysmateriaalista valmistettu komposiitti on osoittautunut lujaksi ja kosteutta kestäväksi materiaaliksi. Komposiitti voidaan hävittää polttamalla tai se voidaan kierrättää tuotantoprosessiin uudelleen. Materiaalin tuotekehitys ja tuotanto ovat Lahdessa.

"Paviljonkiprojekti Artekin kanssa on erinomainen esimerkki luovuudesta, jolla uutta materiaalia voidaan hyödyntää. Puumuovikomposiitista valmistetut näyttelypaviljongin kantavat rakenteet ja pinnat on rakennettu alkujaan UPM:n omaan käyttöön suunnitelluista ja valmistetuista kulmasuojista. Paviljongin lattiamateriaalina käytetään UPM ProFi -patiolankkua, joka on ensimmäinen kaupalliseen jakeluun tarkoitettu tuote", kertoo UPM:n Corporate Venturingin johtaja Vesa Sorri.

UPM ProFi -patiolankku on erittäin luja ja helposti käsiteltävä tuote, jota voidaan työstää kuten puuta. Pintakovana materiaalina patiolankun profiili kestää hyvin iskuja ja mekaanista kulutusta. Kierrätettävä UPM ProFi patiolankku on hi-tech tuote, jossa yhdistyvät puukuidun ja muovin parhaat ominaisuudet.

Lisätietoja antavat:
Kehityspäällikkö Markku Koivisto, UPM, Corporate Venturing, puh. 040 861 2852 (klo 10 jälkeen)
Artek: Satu Paukkonen 050 5225 746 (lehdistö), Ville Kokkonen 050 3243 285 (paviljonki), www.artek.fi

Toimituksille tiedoksi:
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. www.upm-kymmene.fi

Salone Internationale del Mobile Milanossa 18.–23.4.2007.