UPM investoi 8 miljoonaa euroa vaneriin Savonlinnassa ja Jyväskylässä

UPM investoi lähes 8 miljoonaa euroa Savonlinnan ja Jyväskylän vaneritehtaiden tuotantotehokkuuteen ja laadun parantamiseen.

UPM vahvistaa asemaansa johtavana suurikokoisten vanerilevyjen valmistajana. Savonlinnan tehtaalle asennetaan uusi vanereiden pinnoitusyksikkö sekä hionta- ja lajittelulinja. Investoinnilla tehostetaan tuotantoa ja lisätään tuotteiden jalostuskapasiteettia lähes kaksinkertaiseksi. Savonlinnassa valmistettuja levyjä toimitetaan pääasiassa kuljetusvälineteollisuudelle ja betonointikäyttöön rakentamisessa. Investoinnin arvo on noin 5,4 miljoonaa euroa. Uusi linja otetaan käyttöön alkuvuodesta 2007.

Jyväskylän vaneritehtaalla laajennetaan pakkaus- ja jalostuslaitosta rakentamalla uusi halli vanhan tilalle. Laajennuksella on vaikutusta tuotannon tehokkuuteen, mutta ei tuotantokapasiteettiin. Jyväskylässä valmistetut vanerilevyt ja viilut toimitetaan muun muassa betonointikäyttöön sekä parkettiteollisuuteen. Investoinnin arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa. Uuden hallin rakentaminen aloitetaan toukokuussa ja tuotanto käynnistyy vuoden 2006 lopulla.

Lisätietoja:
Tuomo Visanko, tuotantojohtaja, UPM, Puutuotetoimiala puh. 0400-352 990

UPM, Puutuotetoimiala
Viestintä
6.2.2006