UPM investoi 6 miljoonaa euroa puutuotteiden valmistukseen Chudovossa ja Heinolassa

(UPM, Lahti, 26.4.2006) – UPM investoi 6 miljoonaa euroa puutuotteiden valmistukseen Chudovossa Venäjällä ja Heinolassa.

Chudovon vaneritehtaalle asennetaan kolmas sorvilinja, joka lisää tehtaan vuosittaista koivuvanerin tuotantokapasiteettia 20 000 kuutiometrillä. Noin 5 miljoonaa euroa maksava investointi vahvistaa erikoistuotteiden toimitusmahdollisuuksia erityisesti kuljetusväline- ja parkettiteollisuudelle. Asennustyöt käynnistyvät kesäkuussa ja linja on käytössä joulukuusta 2006 alkaen. Chudovon tehtaan nykyinen vanerinvalmistuskapasiteetti on 80 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa.

Heinolan vaneritehtaan vanerin viimeistelyosastoa modernisoidaan. Investointi käsittää betonointi- ja harkkolevyjen lajittelu- ja työstölinjan. Noin miljoona euroa maksava investointi vahvistaa UPM:n asemaa erikoistuotteiden valmistajana betonimuottiteollisuudelle. Asennustyöt käynnistyvät kesäkuussa ja linja on tuotannollisessa käytössä joulukuusta 2006 alkaen. Investoinnilla ei ole vaikutusta Heinolan vaneritehtaan tuotantokapasiteettiin, joka on 50 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa.

UPM on maailman johtavia metsäteollisuusyrityksiä, jonka päätuotteita ovat paperit, jalostusmateriaalit ja puutuotteet. Yhtiö tarjoaa korkealaatuisia WISA–puutuoteratkaisuja rakentamiseen ja teollisiin loppukäyttökohteisiin. UPM:n Puutuotetoimialan liikevaihto oli vuonna 2005 noin 1,3 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 6 500 henkilöä.


Lisätietoja antaa:
Tuomo Visanko, tuotantojohtaja, UPM, Puutuotetoimiala, puh. 0400-352 990