UPM aloittaa RFID-etätunnisteiden valmistuksen Kiinassa

(UPM, Helsinki, 25.2.2008 klo 12.00) – UPM aloittaa RFID-etätunnisteiden tuotannon Guangzhoussa Kiinassa kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Kiinan etätunnistetuotanto palvelee kasvavia Aasian markkinoita kaikilla RFID-teknologian käyttöalueilla, muun muassa lipputuotteissa ja vaateteollisuudessa.

UPM Raflatac alkaa valmistaa Guangzhoussa sekä HF (high frequency) että UHF (ultra-high frequency) RFID-etätunnisteita. Tuotannon käynnistyessä vuosittainen kapasiteetti on 100 miljoonaa etätunnistetta. Markkinoiden kehittyessä tuotanto voidaan moninkertaistaa tarvittaessa nopeasti.

"Tuotannon aloittaminen Kiinassa vahvistaa asemaamme johtavana RFID-etätunnisteiden valmistajana. Kun meillä on tuotantoa sekä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa että Aasiassa, pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin sekä varmistamaan RFID-liiketoiminnan jatkuvan kasvun," UPM Raflatacin RFID-liiketoiminta-alueen johtaja Christer Härkönen toteaa.

UPM Raflatacin nykyiset RFID-etätunnisteiden tuotantolaitokset sijaitsevat Jyväskylässä ja USA:ssa Fletcherissä, Pohjois-Carolinassa.

Lisätietoja antavat:
Toimialajohtaja Heikki Pikkarainen, UPM, Tarramateriaalit, puh. 040 760 5758
Johtaja Christer Härkönen, UPM Raflatac, RFID, puh. 050 569 3342

Toimittajille tiedoksi
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön palveluksessa on noin 26 000 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2007 oli 10 miljardia euroa. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osake on listattu Helsingin pörssisä ja yhtiöllä on ADR-ohjelma Yhdysvaltojen OTC-markkinoilla. www.upm-kymmene.fi

UPM:n Tarratoimialan muodostava UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 700 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin miljardi euroa. Yhtiöllä on 12 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. www.upmraflatac.com