UPM alansa johtoon ja kultaluokkaan RobecoSAMin vastuullisuusarvioinnissa

(UPM, Helsinki, 19.1.2015, klo 11.15) - UPM on valittu alansa johtavaksi yritykseksi ja kultaluokkaan RobecoSAMin vuosittaisessa Sustainability Yearbook-kirjassa. Sustainability Yearbook listaa maailman johtavat vastuulliset yritykset ja luokittelee parhaiten pärjänneet yritykset kulta-, hopea- tai pronssiluokkaan. Luokitus perustuu yrityksen saavutuksiin RobecoSAMin vuosittaisessa yritysvastuuarvioinnissa. Arvioinnissa maailman johtavia yrityksiä tarkastellaan taloudellisesta, ekologisesta ja sosiaalisesta näkökulmasta arvioiden mm. yrityksen toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä toimitusketjuun, työvoimaan, hallintoon ja riskienhallintaan liittyviä käytäntöjä.

RobecoSAMin mukaan alansa johtava yritys hyödyntää parhaiten olemassa olevia mahdollisuuksia hallita ympäristöön sekö sosiaaliseen ja taloudelliseen kehitykseen liittyviä riskejä.

”Teollisuuden johtajuus ja kultaluokitus ovat tulosta hyvästä sijoituksestamme Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä”, sanoo UPM:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Päivi Salpakivi-Salomaa. ”UPM on arvioitu RobecoSAMin ylläpitämässä Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä sektorinsa parhaaksi vastuullisuudessa. Tämä on seurausta systemaattisesta työstämme ja kehityksestä mm. resurssitehokkuuden, vastuullisen metsänhoidon ja hankinnan sekä työolosuhteiden ja -turvallisuuden osa-alueilla", hän jatkaa.

Lisätietoja:
Päivi Salpakivi-Salomaa, ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja, UPM
Puh. 020 415 0396


UPM, Media Desk
puh. 040 588 3284
ma-pe klo 9-16
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News
www.linkedin/company/upm-kymmene
www.facebook.com/UPMGlobal

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. UPM palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti. Konsernin palveluksessa on noin 21 000 henkilöä ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.com

RobecoSAM on vastuullisen sijoittamisen asiantuntija, joka arvioi vuosittain yli 2000 yrityksen vastuullisuustyötä. RobecoSAM on julkaissut Sustainability Yearbook -kirjaa 12 vuoden ajan.