UPM Shottonin tehdas sai kuninkaallisen kestävän kehityksen palkinnon

(UPM, Shotton, 1.10.2009) – Iso-Britannian kuningattaren edustaja Lord Lieutenant CBE Trefor Jones luovutti tänään Queen's Award for Enterprise: Sustainable Development –palkinnon Walesissa sijaitsevalle UPM Shottonin paperitehtaalle.

Deesiden tehdasalueella pidetyssä lyhyessä seremoniassa UPM:n Paperiliiketoiminnan johtaja Jyrki Ovaska ja Shottonin tehtaanjohtaja David Ingham vastaanottivat ruusumaljan osoituksena sanomalehtipaperitehtaan työstä kestävän kehityksen edistämiseksi.

UPM Shotton on UK:n suurin sanomalehtipaperin valmistaja. Tehdas käyttää raaka-aineenaan ainoastaan keräyskuitua ja tuottaa kaiken prosesseissa tarvittavan sähkön ja höyryn itse paperinvalmistuksen sivutuotteista. Tehdas sai kiitosta tiukkojen ympäristökriteerien täyttämisestä läpi koko toimintaketjun. Palkinto myönnettiin tunnustuksena erinomaisesta ympäristötoiminnasta ja toiminnan myönteisestä vaikutuksesta paikallisyhteisöön.

"Haluan kiittää asiakkaitamme, alihankkijoitamme, paikallisia viranomaisia ja yhteistyökumppaneita, sekä alueellisen ja kansallisen hallinnon edustajia heidän tuestaan ja ohjauksestaan. Pitkäjänteinen yhteistyö on edesauttanut Shottonin saavutuksia", David Ingham sanoi palkinnonjakotilaisuudessa.

"Haluan myös lämpimästi onnitella UPM Shottonin tiimiä. Kuningattaren tunnustus on osoitus henkilökunnan määrätietoisuudesta, kovasta työstä, uskollisuudesta ja taidosta, sekä halusta jatkaa toiminnan parantamista tulevaisuudessa," Ingham jatkoi.

Lisätietoja antavat:
David Ingham, tehtaanjohtaja, UPM Shotton, puh. +44 (0) 1244 284 000
Will stone, viestintäpäällikkö, UPM, Iso-Britannia ja Irlanti, puh. +44 (0) 7841 493 447, will.stone@upm-kymmene.com

UPM Shotton
UPM Shotton valmistaa sanomalehtipaperia 100 % keräyskuidusta. Tehtaan vuosittain käyttämä keräyspaperimäärä – noin 700 000 tonnia – täyttäisi 95 000 kaksikerroksista bussia. UPM Shotton on Iso-Britannian suurin sanomalehtipaperitehdas ja sen asiakkaita ovat kansalliset ja alueelliset kustantajat. Uuden biovoimalaitoksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet 100 000 tonnia vuositasolla. Tehdas työllistää noin 400 henkeä.

UPM:n tavoitteena on olla uuden metsäteollisuuden edelläkävijä. Kustannustehokkuus, muutosvalmius ja innovaatiokyky ovat kilpailukykymme perusta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa. Liikevaihto vuonna 2008 oli 9,5 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. www.upm-kymmene.fi