UPM Rafsec toimittaa RFID-etätunnistimia hollantilaisen NBD|Biblionin kirjoihin

Johtava hollantilainen kirjojen välittäjä NBD|Biblion liittää kaikkiin uusiin kirjoihinsa RFID-etätunnisteet, jotka mahdollistavat kirjojen kierron automaattisen seurannan kirjastoissa. UPM Rafsec toimittaa puolet kaikista NBD|Biblionin tarvitsemista etätunnisteista. UPM Rafsecin toimittamien etätunnisteiden määrä on jo ylittänyt miljoonan kappaleen rajan.

NBD|Biblion on Hollannin kirjastojen johtava välittäjä. Yhtiö toimittaa vuosittain 2,7 miljoonaa kirjaa maan kirjastoihin. Yhtiö päätti RFID-etätunnistimien liittämisestä toimittamiinsa kirjoihin maaliskuussa. Projekti on nyt käynnistynyt ja sen kustannuksista vastaa kokonaan NBD|Biblion. Projektista ei synny lisäkustannuksia kirjastoille.

NBD|Biblionin tavoitteena on lisätä radiotaajuuksiin perustuvan etätunnistuksen (Radio Frequency Identification) käyttöä kirjastoissa, joissa teknologia mahdollistaa kirjojen kierron automaattisen seurannan ja varastonhallinnan. Jokaiseen etätunnisteeseen sisältyvä siru sisältää kirjakohtaisen koodin, jonka avulla kirja tunnistetaan ja sen kiertoa seurataan. RFID-etätunniste voidaan lukea etäältä eikä näköyhteyttä tunnisteen ja lukijalaitteen välillä tarvita. Lukijalaite voi olla joko kannettava tai kiinteästi asennettu.

UPM Rafsec kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuustekniikkaan perustuvia etätunnistimia, joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa. Vuonna 1997 perustettu UPM Rafsec on alan johtava yritys. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotantolaitos Jyväskylässä. Lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Japanissa ja Singaporessa. Lisätietoja: www.rafsec.com

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Timo Lindström, UPM Rafsec, puh. 0204 168 133

UPM Rafsec
Viestintä
25.8.2004