UPM Rafsec toimittaa RFID-etätunnistimia eteläkorealaiselle lääkeyhtiölle

UPM Rafsec on sopinut radiotaajuustekniikkaan perustuvien RFID-etätunnistimien toimituksesta eteläkorealaisen lääkeyhtiön Unimed Pharm Co. Ltd:n reseptivapaisiin lääkepakkauksiin. Sopimus koskee 100 000 etätunnistimen toimitusta vuoden 2004 aikana.

Unimed Pharm ottaa käyttöön RFID-pohjaisen sovelluksen alkuperäistuotteiden erottamiseksi väärennöksistä. Pyöreät, halkaisijaltaan 24 mm:n etätunnistimet liimataan lääkepakkausten korkin sisäpinnalle. Etätunnistimen avulla asiakkaat voivat varmistaa lääkkeen aitouden apteekissa. Tunnistus vaikeuttaa väärennettyjen lääkkeiden pääsyä jakeluketjuun ja kuluttajien käyttöön, mikä parantaa lääkejakelun laatua.

UPM Rafsecin etätunnistimien mahdollistaman reaaliaikaisen tiedon avulla Unimed Pharm pystyy myös seuraamaan koko jakeluketjua valmistuksesta aina tukku- ja vähittäiskauppaan asti. Tuotehallinnan ja -seurannan mahdollistaa RFID-järjestelmän yhdistäminen lääkeyhtiön omaan toiminnanohjausjärjestelmään. Seuranta pienentää hävikkiä ja tehostaa lääkkeiden harmaiden markkinoiden ja vähittäiskaupan hintojen valvontaa.

UPM Rafsec kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuustekniikkaan perustuvia etätunnistimia (Radio Frequency Identification eli RFID Tag), joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa. Vuonna 1997 perustettu UPM Rafsec on alan johtava yritys. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotantolaitos Jyväskylässä, lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Ranskassa, Japanissa ja Singaporessa. Lisätietoja: www.rafsec.com

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Timo Lindström, UPM Rafsec, puh. 0204 16 8133

UPM Rafsec
Viestintä
21.4.2004