UPM Rafsec ottaa käyttöön uuden tuotantoteknologian RFID-etätunnisteiden massatuotantoon

Johtava RFID-etätunnisteiden valmistaja UPM Rafsec ottaa käyttöön uuden tuotantoteknologian, joka on suunniteltu laadukkaiden UHF-etätunnisteiden (Ultra High Frequency) massatuotantoon. Onnistuneen pilottivaiheen jälkeen UPM Rafsec hyödyntää teknologiaa syksyllä käynnistyvässä Pohjois-Amerikan tehtaassaan Fletcherissä, Pohjois-Carolinassa. Tuotantoteknologialle on haettu patenttia.

UPM Rafsec jatkaa investointeja kyetäkseen tarjoamaan asiakkaille suuria volyymeja laadukkaita UHF-etätunnisteita, sillä EPC-yhteensopivien (Electronic Product Code) etätunnisteiden kysyntä kasvaa erityisesti Pohjois-Amerikassa. Kehitetyssä tuotantoteknologiassa kiteytyy yhtiön kahdeksan toimintavuoden aikana kertynyt kokemus RFID-etätunnisteiden tuotannosta. Teknologia on osoittautunut erittäin luotettavaksi, sillä sekä EPC Class1 Gen1- että Gen2-tuotteiden saannot ovat vertaansa vailla.

"Panostamme jatkuvasti tuotteidemme laatuun ja toimituskyvyn takaamiseen ollaksemme valmiita kohtaamaan kasvavien RFID-markkinoiden vaatimukset," kommentoi markkinointijohtaja Samuli Strömberg UPM Rafsecista

"Uuden tuotantoteknologian käyttöönotto vahvistaa UPM Rafsecin johtavaa asemaa globaaleilla RFID-markkinoilla," kertoo UPM Rafsecin johtaja Christer Härkönen. "Teknologia on kustannustehokas ja mahdollistaa kapasiteetin lisäämisen joustavasti kysynnän mukaisesti."


Lisätietoja antaa:
Johtaja Christer Härkönen, UPM Rafsec, puh. 0204 168 300


UPM Rafsec
Viestintä
29.7.2005


Toimituksille tiedoksi
UPM Rafsec (www.rafsec.com) kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuus­tekniikkaan (RFID) perustuvia etätunnisteita, joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa mm. tuotetunnistuksessa ja varastonhallinnassa. Vuonna 1997 perustettu UPM Rafsec on johtava RFID-etätunnisteiden valmistaja sekä EPC-standardin edelläkävijä, joka keskittyy korkealaatuisten RFID-etätunnisteiden massatuotantoon. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotanto­laitos Jyväskylässä. Lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Saksassa, Kiinassa, Japanissa ja Singaporessa.