UPM Rafsec mukana Nestlén tavaralavojen etiketöintiratkaisun kehittämisessä

UPM-konserniin kuuluva UPM Rafsec on kehittänyt innovatiivisen tavaralavojen etiketöintiratkaisun elintarvikekonserni Nestlélle. Radiotaajuustekniikkaan (RFID) perustuvia etätunnisteita hyödyntävä ratkaisu on kehitetty yhdessä saksalaisen tulostinvalmistaja SATO Deutschlandin kanssa. Menetelmä on ainutlaatuinen, sillä yhdellä etätunnisteella voidaan jatkossa varustaa kaikenlaiset tavaralavat.

Maailman suurimpiin tavarantoimittajiin kuuluva Nestlé osallistuu Metro-vähittäiskauppaketjun RFID-pilottihankkeeseen, jossa toimittajien tavaralavat varustetaan etätunnistimilla. Hankkeen aloittivat Metron 20 suurinta tavarantoimittajaa marraskuussa 2004. Ensi vuonna hanke laajenee, kun useita kymmeniä muita tavarantoimittajia liittyy mukaan projektiin.

Nestléllä on innovaation myötä käytössään automatiikka, jolla UPM Rafsecin etätunnisteet liitetään Metrolle toimitettaviin tavaralavoihin. Uusi etiketöintilinja otetaan käyttöön Nestlén Rangsdorfin jakelukeskuksessa tammikuussa 2005.

UPM Rafsec yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa on onnistunut toimittamaan RFID-etätunnisteita valtaosalle mukana olevista tavarantoimittajista. Menestystä on edesauttanut UPM Rafsecin tuotekehitystiimin osallistuminen mittaviin käytännön testeihin Saksassa Nestlén jakelukeskuksissa.

UPM Rafsec kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuustekniikkaan perustuvia etätunnistimia, joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa. Vuonna 1997 perustettu UPM Rafsec on alan johtava yritys. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotantolaitos Jyväskylässä. Lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Japanissa ja Singaporessa. Lisätietoja: www.rafsec.com

 

Lisätietoja antaa:
Timo Lindström, toimitusjohtaja, UPM Rafsec, puh. 0204 168 133

UPM Rafsec
Viestintä
14.12.2004