UPM Rafsec kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa Jyväskylän tehtaalla

UPM-konserniin kuuluva UPM Rafsec kaksinkertaistaa älytarroissa ja -korteissa käytettävien RFID (Radio Frequency Identification) -etätunnistimien valmistuskapasiteetin Jyväskylän tehtaallaan. Investoinnin arvo on noin 1,5 miljoonaa euroa ja se valmistuu elokuussa 2004.

Tuotantokapasiteetin lisäys vahvistaa UPM Rafsecin asemaa alan johtavana yrityksenä. Samalla UPM Rafsec vastaa etätunnistimien kasvavaan kysyntään ja parantaa yhtiön kykyä palvella tuotetunnistuksessa käytettävien etätunnistimien kehittyvää markkinaa.

UPM Rafsecin Jyväskylän tehdas on alan ainoa, jolla on täysin yhtenäinen RFID-etätunnistimien valmistusprosessi. Tämä prosessi sisältää mm. antennien valmistamisen, sirunkiinnityslinjan sekä erilaisia laminointiprosesseja. Käyttövarmuuden ja luotettavuuden takaamiseksi UPM Rafsecin valmistuslinjoilla on sisään rakennettu laadunvarmistusjärjestelmä reaaliaikaiseen laaduntarkkailuun tuotannon eri vaiheissa.

"Olemme ylpeitä Jyväskylän tehtaamme uraauurtavasta roolista massatuotettujen, edullisten RFID-etätunnistimien valmistuksessa. Investoinnin jälkeen UPM Rafsecin etätunnistimien valmistuskapasiteetti on maailman suurin. Asemamme johtavana etätunnistimien valmistajana vahvistuu entisestään kehittyvillä sähköisen tuotetunnistuksen markkinoilla, missä asiakkaat etsivät tuotantotehokkuuden ja innovaatioiden ohella myös liiketoiminnan jatkuvuutta", UPM Rafsecin toimitusjohtaja Timo Lindström toteaa.

UPM Rafsec kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuustekniikkaan perustuvia etätunnistimia (Radio Frequency Identification eli RFID Tag), joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotantolaitos Jyväskylässä, lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Ranskassa, Japanissa ja Singaporessa. Lisätietoja: www.rafsec.com

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Timo Lindström, UPM Rafsec, puh. 0204 168 133

UPM Rafsec
Viestintä
25.3.2004