UPM Raflatacin Tampereen tehtaan tuotannolle FSC- ja PEFC-sertifikaatit

(UPM Raflatac, Tampere, 17. maaliskuuta 2011) – UPM Raflatacin Tampereen tehtaan tarralaminaattituotannolle on myönnetty FSC®- ja PEFC-alkuperäketjusertifikaatit. FSC ja PEFC ovat johtavia kestävän kehityksen metsäsertifiointijärjestelmiä. Sertifikaatit varmistavat, että Tampereen tehtaan tuotteissa käytetty puukuitu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

”Selkeä puun alkuperäketju on hyödyksi toimitusketjun kaikille osapuolille. Asiakkaat voivat ostaa tuotteitamme tietäen, että niiden sisältämä puukuitu on hankittu laillisella tavalla kestävästi hoidetuista metsistä, joissa on huomioitu luonnon monimuotoisuus. Jälleenmyyjät voivat osoittaa kuluttajille sitoutumisensa kestävään kehitykseen, ja kuluttajat puolestaan voivat tehdä vastuullisia ostopäätöksiä. Tämä on hyvä esimerkki yrityksemme vahvasta sitoutumisesta ympäristötoiminnan kehittämiseen”, toteaa UPM Raflatacin Tampereen tehtaan johtaja Juha Virmavirta.

UPM Raflatacin FSC- ja PEFC-sertifioitujen tuotteiden valikoimaan kuuluu Euroopassa Vellum-, Raflacoat- ja Coated Board 130 -materiaalit, joita käytetään etiketöintiin elintarviketeollisuudessa sekä vähittäiskaupan ja logistiikan loppukäyttöalueilla. UPM Raflatac valmistaa myös useita FSC- ja PEFC-sertifioituja tuotteita A4-loppukäyttöihin, mukaan lukien juuri markkinoille tuotu uusi tarramateriaali, joka on valmistettu 100 % kierrätetystä paperista.

Tampereen tehtaan lisäksi UPM Raflatac on saanut FSC- ja PEFC-sertifikaatit tehtaille Iso-Britannian Scarborough’ssa, Espanjan Polinyassa, Yhdysvaltojen Mills Riverissä ja Dixonissa sekä Puolan Wroclawissa. Lisäksi Changshun tehtaalla Kiinassa on FSC-sertifikaatti. Ranskan Nancyssa sijaitsevalle tehtaalle on tarkoitus saada alkuperäketjusertifikaatit vuoden 2011 aikana.

”Tämä on tärkeä askel kohti tavoitteitamme. Haluamme tarjoa asiakkaille tuotteita, jotka ovat koko elinkaarensa ajan kestävän kehityksen mukaisia sekä lisätä ekomerkittyjen tuotteiden määrää valikoimissamme”, sanoo Robert Taylor, UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmän ympäristöjohtaja.

UPM edistää kestävää metsänhoitoa ja tukee kaikkia luotettavia metsäsertifiointijärjestelmiä, kuten esimerkiksi FSC:tä ja PEFC:tä.

Lisätietoja antavat:
Juha Virmavirta, Tehtaanjohtaja, UPM Raflatac Tampere, puh. 040 504 7899
Robert Taylor, Ympäristöjohtaja, Tekniset materiaalit, UPM, puh. +358 40 514 8866

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 400
työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli noin 1,1 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.

UPM
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi.

Biofore-yhtiönä UPM on sitoutunut vähentämään tuotteiden ja toiminnan ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajalta. Kestävät tuotteet, ilmasto, vesi, metsä ja jätteet ovat UPM:n ympäristövastuun avainalueita. Yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan ympäristötoimintaansa ja saavuttamaan vuodelle 2020 asetetut pitkän aikavälin tavoitteet. www.upm.fi/vastuullisuus