UPM Raflatacin RFID-tunnisteet nopeuttavat Lufthansan lentokonehuoltoa

(UPM Raflatac, Tampere, 12.5.2010) – Globaali lentokoneiden huolto- ja kunnossapitoyhtiö Lufthansa Technik on hyödyntänyt RFID-teknologiaa lentokoneiden komponenttien tunnistamisessa jo viimeisen kahden vuoden ajan. Logistiikkapalveluita tarjoava tytäryhtiö Lufthansa Technik Logistik (LTL) on yksi ensimmäisistä ilmailualan yhtiöistä, joka otti RFID-teknologian käyttöön vuonna 2008.

LTL liittää RFID-tunnisteet lentokoneen osien saatteiksi kun osia poistetaan, huolletaan ja asennetaan. RFID:n käyttö on nopeuttanut huoltotöitä vähentämällä manuaalista tiedonkäsittelyä. RFID:n ansiosta LTL on välttynyt toimitushäiriöiltä sekä automatisoinut osien aitouden varmistamisen.

LTL käyttää UPM Raflatacin RFID-tunnisteita, jotka täyttävät kansainvälisen ilmailualan järjestön IATA:n vaatimukset ja ovat yhteensopivia ilmailualan käyttämien standardien kanssa.

"RFID:n ansiosta Lufthansa Technik ei ole enää riippuvainen näköyhteydestä saadakseen tietoa osista. Osat voivat olla pakattuina kuljetuskonteissa ja ne tunnistetaan automaattisesti eri porteilla jakeluketjussa", sanoo Lufthansa Technikin RFID-ohjelmapäällikkö Carsten Sowa. "Näin saamme korjausprosesseihin läpinäkyvyyttä, jonka ansiosta tuotannonsuunnittelujärjestelmät saavat yksityiskohtaisempaa tietoa osan sijainnista, kuljetuksen kestosta sekä siitä, milloin seuraavat prosessin vaiheet kullekin osalle voidaan aloittaa. Näin voimme priorisoida kokonaistyökuormaa."

"RFID-teknologia tarjoaa valtavan harppauksen verrattuna aikaisempiin työtapoihin ja prosesseihin", sanoo RFID-liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Nikkanen UPM Raflatacista. "Kunnossapito ilmailualalla on hektistä, jokainen minuutti on tärkeä. RFID:n avulla huolto- ja kunnossapitotoiminnoissa voidaan parantaa tarkkuutta, nopeutta, jäljitettävyyttä sekä kustannustehokkuutta. Lufthansan ratkaisu on hieno esimerkki uudesta, innovatiivisesta tavasta ratkaista tunnetut ongelmakohdat RFID:n avulla."

Lisätietoja antaa:
Kehitysjohtaja Mikko Nikkanen, UPM Raflatac, RFID, puh. +1 828 275 5162

Lufthansa Technik
Yli 30 tytär- ja sisaryhtiötä käsittävä, sekä yli 26 000 henkilöä maailmanlaajuisesti työllistävä Lufthansa Technik Group on yksi maailman johtavista itsenäisistä lentokoneisiin liittyvistä palveluntarjoajista. Vuonna 2009 yhtiön myynti oli 4 miljardia euroa. Lufthansa Technikin portfolio kattaa koko palvelukirjon sisältäen kunnossapidon, korjauksen, huollon, muokkaukset ja muunnokset, moottorit sekä osat matkustajakoneisiin.

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 13 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli noin 950 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmrfid.com