UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet tehostavat Hyundai/Kia Motorsin hankintaketjun hallintaa

(UPM, Helsinki, 23.2.2007) – Etelä-Korealainen johtava ajoneuvovalmistaja Hyundai/Kia Motors Group ottaa RFID – teknologian käyttöön parantaakseen autonosiensa hankintaketjun hallintaa. Hyundai/Kia Motors Groupin hankintaketjua hoitava tytäryhtiö Glovis aloittaa RFID – etätunnistimilla varustettujen autonosia sisältävien tilausten vastaanottamisen yli 200 toimittajalta maaliskuussa 2007.

Ensimmäisessä vaiheessa noin 130 000 UPM Raflatacin DocBone UHF RFID –tunnistinta liitetään Hyundai/Kia Motorsin viiden suurimman toimittajan pakkauslaatikoihin, jotka kuljetetaan yhtiön Yhdysvalloissa Alabamassa sijaitsevalle tehtaalle. Seuraavassa vaiheessa hankintaketjun läpi kulkevien laatikoiden ja konttien seurantaan käytetään vuosittain 20 miljoonaa UPM Raflatac RFID – tunnistinta.

RFID –teknologian ansiosta Glovis voi seurata aaltopahvilaatikoihin pakattujen autonosien kuljetusta jakelukeskuksiin, uudelleenpakkausta ja jatkokuljetusta muiden maiden jakelukeskusten kautta Hyundai/Kia Motorsin tehtaille ulkomailla. RFID – teknologiaa hyödyntävässä hankintaketjussa jokaisen vaiheen loppuraportit vastaanotetaan automaattisesti laatikon kulkiessa RFID –lukijaportin läpi. Tähän saakka Glovis on soveltanut seurannassa laivausmerkin sisältävää viivakoodia, mikä on vaikeuttanut jakelun automatisointia ja ajantasaisen jakelutiedon hankintaa.

Lisätietoja antaa:
Edward Lu, Sales & Marketing Director APAC, RFID, UPM Raflatac, p. +65 6238 3705

UPM Raflatac lyhyesti
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 500 työntekijää, ja sen vuosiliikevaihto oli vuonna 2006 noin 1 miljardia euroa. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailmaa. UPM Raflatac on osa UPM-konsernia. Lisätietoa osoitteessa www.upmraflatac.com.