UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet nopeuttavat CD- ja DVD-levyjen käsittelyä

(UPM Raflatac, Tampere, 28.3.2007) - UPM Raflatac toimittaa HF-taajuuden RFID-etätunnisteita pohjois-amerikkalaisen Touch Automationin CD- ja DVD-levyjen lainausautomaatteihin. Jokaisessa automaatissa on 550–3 500 RFID-merkittyä musiikki- tai elokuvalevyä, joita kuluttajat voivat luottokorttimaksulla vuokrata tai ostaa omaksi. Automaatteja löytyy jo yli tuhannesta vähittäiskaupasta Pohjois-Amerikassa.

RFID:tä käyttämällä Touch Automation saa lähes reaaliaikaisen näkymän jokaisen automaatin inventaarioon ja käyttöasteeseen. Tietojen avulla yhtiö pystyy tehokkaasti seuraamaan levyjen menekkiä ja lainausaikoja. Lisäksi varkauksien ja väärennösten määrä pienenee huomattavasti jokaiseen levyyn kiinnitetyn, uniikin etätunnisteen myötä. Asiakkaan luottokorttia veloitetaan automaattisesti levyn palautuksen yhteydessä jos RFID-etätunniste puuttuu tai on vahingoittunut.

Myös asiakkaat hyötyvät RFID-teknologian käytöstä automaateissa. He voivat palauttaa lainaamansa levyn mihin tahansa automaattiin siinä liikkeessä, josta sen alun perin vuokrasivat. Lisäksi automaatit mahdollistavat vuokrauksen jopa vuorokauden ympäri kauppojen aukioloajoista riippuen. CD- ja DVD-levyissä oleviin etätunnisteisiin ei merkitä kuluttajan tietoja vaan ainoastaan kyseistä levyä koskevat aineistotiedot.

UPM Raflatac on Touch Automationin ainoa RFID-etätunnisteiden toimittaja. UPM Raflatacin tunnisteet valittiin niiden erinomaisen kestävyyden, saatavuuden ja suorituskyvyn ansiosta.

Lisätietoja antaa:
Jan Svoboda, Sales and Marketing Director, Americas, RFID, UPM Raflatac,
puh. +1 805 312 4679

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 500 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin miljardi euroa. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM Raflatac on osa UPM-konsernia. www.upmraflatac.com.

UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. www.upm-kymmene.fi