UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet mittaavat aikaa Los Angelesin maratonilla

(UPM Raflatac, Fletcher, 16.4.2009) – Los Angelesin maratonin järjestäjät ovat ottaneet käyttöön innovatiivisen, UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita käyttävän ajanottojärjestelmän. Tarkka ja kustannustehokas järjestelmä oli ensimmäistä kertaa käytössä vuoden 2008 Los Angelesin maratonilla.

Tänä vuonna 25. toukokuuta järjestettävällä Los Angelesin maratonilla yli 20 000 juoksijaa kiinnittää kengännauhoihinsa RFID-ajanottoliuskan. Liuskan avulla jokaiselle juoksijalle saadaan tarkat lähtö-, väli- ja loppuajat.

Maailman kuuluisimmat ja suurimmat maratonit asettavat järjestäjille valtavia haasteita. Suurissa urheilutapahtumissa käytettävän ajanottojärjestelmän on annettava tarkkoja lukuja läpi kilpailun, sovittava yhteen osanottajien tunnistusjärjestelmän kanssa ja mahduttava kilpailujen tarkkaan budjettiin.

ChronoTrackin ajan- ja osanottajien seurantajärjestelmä vastaa haasteisiin RFID-tekniikkaan perustuvan, kevyen ja kierrätettävän ajanottoliuskan avulla. Liuskan sisässä on UPM Raflatacin RFID-etätunniste, jota suojaa MBI Label Systemsin kehittämä joustava muovipinta. Juoksijat kiertävät liuskan kengännauhojensa päälle D-kirjaimen malliseksi. Näin etätunnisteen tiedot ovat luettavissa mahdollisimman häiriöttömästi.

Maratonin osallistujat juoksevat ajanottopisteiden kohdalla ChronoTrackin uretaanialustojen päällä, joissa olevat UHF-antennit välittävät aikatiedot Impinjin Speedway-lukijoille. Erikoisräätälöidyt ChronoTrackin ohjaimet keräävät tiedot ja muokkaavat ne tuloslistoiksi.

"Viime vuoden Los Angelesin maraton oli ChronoTrackin ajanottojärjestelmän ansiosta tapahtuman 23-vuotisen historian paras. Aikatarkastajan mukaan kyseessä oli kaikkein täsmällisin ajanottomenetelmä, jonka hän oli koskaan nähnyt. Hän vertasi sitä samankaltaiseen, olympialaisissa käytössä olevaan menetelmään", sanoo kilpailunjohtaja Terry Collier.

Lisätietoja antavat:
Amerikan myynti- ja markkinointijohtaja Jan Svoboda, UPM Raflatac, RFID, puh. +1 805 312 4679
Toimitusjohtaja Dan Howell, Chrono Track Systems, puh. +1 812 423 7800
Johtaja Brad Johnson, Impinj, puh. +1 812 858 7300
Johtaja Shauna Woolf, MPI Label Systems, puh. +1 330 238 4183

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.

ChronoTrack Systems, Inc.
www.chronotrack.com

Impinj, Inc.
www.impinj.com

MPI Label Systems
www.mpilabels.com