UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet johdattavat lehdestä internetiin

(UPM Raflatac, Tampere, 20.4.2009, klo 13:00) - Ranskalainen, uuteen mediaan keskittynyt Amusement-aikakauslehti kuroo umpeen verkkolehden ja perinteisen paperilehden välistä kuilua. Lehden nelosnumeron ensimmäisellä aukeamalla on UPM Raflatacin RFID-etätunniste, joka johdattaa lehden lukijat suoraan internetsivuille, joihin vain heillä on pääsy.

Päästäkseen käsiksi Amusement-lehden tarjoamiin verkkosisältöihin käyttäjällä on oltava RFID-lukija. UPM Raflatacin etätunniste on yhteensopiva tietokoneen USB-porttiin liitettävän, Violet-yrityksen Mir:ror-nimisen lukijan kanssa. Kun lehden RFID-etätunnistesivu tuodaan lähelle lukijaa, se lukee sirun sisältämät yksilölliset tiedot ja avaa yhteyden verkkosivustolle.

"Amusement-lehden viimeisin numero ja sen sisältämä pieni RFID-etätunniste toimivat oven avaajina perinteisen ja uuden median välillä. Koska olemme osa UPM-konsernia, joka on aikakauslehtipaperin johtava tuottaja, kyseessä on meille erityisen mielenkiintoinen arkielämän RFID-sovellus", kertoo kehitysjohtaja Mikko Nikkanen, UPM Raflatac, RFID.

RFID-teknologian käyttö tarjoaa esimerkiksi harraste-, peli- ja ammattilehdille mahdollisuuden siirtyä vanhasta, perinteisestä tiedotusvälineestä täysin uudelle aikakaudelle. RFID-etätunnisteiden kautta lehdet voivat tarjota asiakkailleen niin verkko- kuin mobiilisisältöjäkin. RFID-teknologia mahdollistaa aivan uudenlaisen yksilöllisen ja kaksisuuntaisen viestinnän lehden ja asiakkaan välillä.

Amusement-lehti on saatavilla valikoiduissa myyntipisteissä eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Lehti tarjoaa lukijoilleen muun muassa videopelin, interaktiivisia ohjelmia ja 3D-videon.

Lisätietoja Amusement-lehdestä löydät osoitteesta www.amusement.fr

Lisätietoja antaa:
Kehitysjohtaja Mikko Nikkanen, UPM Raflatac, RFID, puh. +1 828 275 5162

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.