UPM Raflatac vihkii käyttöön uuden tarralaminaattitehtaan Puolassa

(UPM Raflatac, Tampere, 14.5.2009 klo 09.00) – UPM Raflatac juhlii tänään uuden tarralaminaattitehtaansa avajaisia Kobierzycen kaupungissa, noin 10 kilometriä Wroclawista Puolan lounaisosassa. Uusi tehdas valmistaa filmi- ja paperitarralaminaattia Euroopan tarrateollisuuden tarpeisiin.

"Uusi tuotanto- ja logistiikkakeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Euroopassa. Investointi tukee strategiaamme ja asiakkaidemme kasvutavoitteita Euroopassa. Tavoitteenamme on olla johtava tarramateriaalien toimittaja Euroopassa, ja Itä-Eurooppa on meille tärkeä kasvualue", sanoo UPM Raflatacin johtaja Jussi Vanhanen.

Tehtaan rakennustyöt alkoivat syksyllä 2007 ja tuotanto käynnistyi suunnitellusti loppuvuodesta 2008. Puolan tehtaan 90 miljoonan euron investointi päättää UPM:n maailmanlaajuisen tarraliiketoiminnan kehittämisohjelman. Puolan lisäksi tehtaita on rakennettu Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan.

"Tarjoamme asiakkaillemme entistä parempaa palvelua ja laatua ja uudelta tehtaalta voimme tuoda markkinoille myös parannetun valikoiman sulateliimapohjaisia tuotteita. Tuotanto uudella tehtaalla on käynnistynyt erittäin hyvin", kertoo UPM Raflatacin Puolan tehtaanjohtaja Jon Lenck.

Uusi tehdas edustaa alansa viimeisintä teknologiaa, jonka avulla varmistetaan tuotteiden korkea laatu ja luotettavuus. Tuotantoprosessi on täysin automatisoitu ja energiatehokas. Tuotantojätteen syntymistä on vähennetty kaikissa tuotannon vaiheissa, ja muun muassa uusi jäteveden käsittelyprosessi vähentää tuotannosta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. UPM Raflatacin valmistamissa tarralaminaateissa käytetään vain liuotinvapaita liimoja ja silikoneja.

Lisätietoja antavat:
Jussi Vanhanen, johtaja, UPM Raflatac, puh. 040 567 2458
Jon Lenck, johtaja, UPM Raflatac Puola, puh. +48 602 609 375

Kuva 1: Uusi tehdas edustaa alan viimeisintä teknologiaa, jossa on erityisesti panostettu laatuun.
Kuva 2. Tehtaan tuotantoprosessi ja varastot ovat täysin automatisoituja.
Lisäkuvia saatavissa UPM Raflatacin viestinnästä: communications@upmraflatac.com

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com

UPM
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyrityksiin. UPM:n liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. Kustannustehokkuus, muutosvalmius ja innovaatiokyky ovat kilpailukykymme perusta. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa. Liikevaihto vuonna 2008 oli 9,5 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. www.upm-kymmene.fi