UPM Raflatac tukee nuorten olympiafestivaaleja lahjoittamalla RFID-etätunnisteita tapahtuman kulunvalvontaan

(UPM Raflatac, Tampere, 2.7.2009) – UPM Raflatac tukee Tampereella järjestettäviä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleja lahjoittamalla kisajärjestäjille RFID-etätunnisteita kulunvalvontaan. Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit järjestetään Tampereella 18.–25. heinäkuuta 2009.

Olympiafestivaaleille akreditoituneet saavat käyttöönsä älykortit, joihin on integroitu UPM Raflatacin RFID-etätunniste. Älykortin avulla kisaosallistujat saavat ilmaiset matkat Tampereen joukkoliikenteessä, pääsyn majapaikkoihin ja ruokailuihin sekä liikuntapaikoille.

RFID-teknologian käyttö kulunvalvonnassa helpottaa kisajärjestäjien toimintaa. Kun kulunvalvonta on automatisoitu, vapaaehtoisten työntekijöiden työtaakka on pienempi ja ihmisten siirtyminen paikasta toiseen sujuu nopeammin ja vaivattomammin.

RFID-teknologia auttaa myös turvallisuuden valvomisessa. Älykorttien avulla voidaan varmistaa, että esimerkiksi majoituspaikkoihin, ruokailuihin tai kisajärjestäjille tarkoitettuihin tiloihin pääsevät vain ne henkilöt, jotka ovat siihen oikeutettuja.

"Olemme mukana Euroopan Nuorten olympiafestivaaleilla, koska haluamme osoittaa, miten paljon RFID-teknologia voi auttaa järjestäjiä siinä, että suurtapahtumassa kaikki toimii sujuvasti", kertoo RFID-liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Samuli Strömberg, UPM Raflatac.
"Se, että tässä hienossa tapahtumassa on kyse nuorista urheilijoista ja kulttuurienvälisistä kohtaamisista, tekee meistä sitäkin innostuneemman tukijan."

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean (EOC) suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa.

Tampereen EYOF-tapahtumassa nuoret kilpailevat yleisurheilussa, käsipallossa, koripallossa, lentopallossa, tenniksessä, voimistelussa, pyöräilyssä, judossa ja uinnissa. Tapahtumaan osallistuu yli 2600 urheilijaa 49 maasta.

Lisätietoa tapahtumasta: www.tampere2009.fi

Lisätietoja:
Markkinointijohtaja Samuli Strömberg, UPM Raflatac, RFID, puh. +358 40 740 9588
Projektipäällikkö Mikko Heinonen, Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit, +358 50 554 5835

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.