UPM Raflatac toimittaa RFID-etätunnisteita espanjalaisen MBA Grupon sairaalatarvikkeisiin

(UPM, Tampere, 3.9.2007) – Merkittävä eurooppalainen sairaalatarvikkeiden toimittaja MBA Grupo on ottanut käyttöön UPM Raflatacin UHF-etätunnisteet. RFID-teknologian avulla yritys tehostaa varastonhallintaa sekä tavaroiden vastaanottoa ja lähetyksiä. RFID-etätunnisteet mahdollistavat myös tarvikkeiden seurannan valmistuksesta sairaaloiden hyllyille saakka. UPM Raflatacin etätunnisteet ovat käytössä 48 tuoteryhmässä, kaikkiaan 5 700 tuotenimikkeessä, muun muassa sydän- ja verisuonikirurgian tarvikkeissa.

Vuoden 2007 loppuun mennessä MBA Grupon asiakassairaaloissa Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa otetaan käyttöön kannettavat RFID-lukijat, joiden avulla henkilökunta kontrolloi steriilien tuotteiden vanhentumisaikoja sekä varastosaldoja. Sairaaloista saatavan reaaliaikaisen informaation avulla MBA Grupo pystyy nopeuttamaan tuotteiden valmistus- ja lähetysprosessia.

"Sairaalaympäristössä on ensisijaisen tärkeää, että kaikkia toimenpiteissä tarvittavia tuotteita on saatavilla, ja että ne ovat käyttökunnossa. RFID-teknologian avulla saadaan erittäin tarkkaa seurantatietoa vaativimpiinkin sovelluksiin," kertoo UPM Raflatacin RFID-myyntijohtaja Marcus Vaenerberg.

Lisätietoja antaa:
Myyntijohtaja Marcus Vaenerberg, UPM Raflatac, RFID, puh. 0204 168 133


UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM:n Tarratoimialan muodostavan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 500 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin miljardi euroa. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. www.upmraflatac.com