UPM Livingin tuoteuutuudet ensiesittelyssä Habitaressa

(UPM, Helsinki, 8.9.2011 klo 13.30) – Puusisustamisen ja –rakentamisen design on saanut UPM:ssä raikkaat kasvot. Uudesta UPM Living -tuoteperheestä löytyy laadukkaita rakennusmateriaaleja ja mielenkiintoisia ideoita kodin sisustamiseen.

UPM:n uusin liiketoiminta UPM Living julkaisee ensi viikolla Habitare-messuilla Helsingin messukeskuksessa tuoteuutuuksia. UPM järjestää lehdistötapaamisen Living Design Loungessa keskiviikkona 14.9. klo 11:30. Paikalla ovat myynti- ja markkinointijohtaja Sari Mannonen ja markkinointipäällikkö Jari Nietosvuori sekä Living Design Poolin jäsenet.

UPM julkisti Helsingissä Flow-festivaaleilla viime elokuussa oman Living Designer Poolin, johon kuuluvat Avanto Arkkitehdit Ville Hara ja Anu Puustinen, suunnittelu- ja muotoilutoimisto Helorinne & Kallio (Harri Helorinne ja Jarkko Kallio) sekä suunnittelija Jaana Karell. UPM aloittaa Designer Poolin kanssa uudentyyppisen yhteistyön uusien tuotteiden ja palvelujen synnyttämiseksi. Uusia tuotteita tuodaan rakentamisen sesonkeihin säännöllisesti. Ainutlaatuisesta yhteistyöstä kerrotaan lisää lehdistötilaisuudessa.

UPM Living -tuotteita on nähtävillä Puuinfon osastolla 6h69.

UPM GradaTM taipuu niin tuoliksi kuin äitiyspakkaukseksi

UPM:n muotoiltava vaneri UPM Grada on esillä Habitaressa Iskun osastolla, 7n19. Osastolla esitellään uutta Grada-teknologiaa, jota on käytetty messuilla lanseerattavassa Iskun Kaava-neuvottelutuolissa. UPM Gradassa yhdistyvät kestävyys, turvallisuus ja ekologisuus.

Uusi komposiittiteknologia on vuosia kestäneen tutkimus- ja tuotekehitystyön tulos. Muotoiltavan vanerin ydin on erityinen liimakalvo, joka mahdollistaa vanerin muotoilemisen valmistuksen jälkeen.

”UPM:n kehittämä liimakalvo muodostaa puun kanssa ainutlaatuisen kemiallisen sidoksen, joka mahdollistaa vanerin muotoilun yksinkertaisesti lämmittämällä, muotoilemalla ja jäähdyttämällä. Muotoiltavan vanerin muotopuristamisessa ei tarvita haitallisia kemikaaleja, ja tuote voidaan kierrättää elinkaarensa lopussa esimerkiksi jauhamalla se raaka-aineeksi muille komposiiteille. Uutta liimakalvoa voidaan käyttää puun lisäksi myös monien muiden materiaalien liimaukseen. UPM Grada on kestävä, turvallinen ja ekologinen ja sen elinkaari on huomioitu alusta loppuun”, UPM:n vaneriliiketoiminnan viestintäpäällikkö Markku Herrala kertoo.

Muotoiltava vaneri soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten huonekalujen valmistukseen ja erilaisiin teollisuuden käyttökohteisiin.

”Yksi mielenkiintoisimmista UPM Gradan käyttömuodoista on Aalto-yliopiston Design Factoryn kanssa yhteistyössä tehty Tupa-hanke, jossa UPM Gradaa on käytetty äitiyspakkauksen valmistukseen. UPM Grada toimii ensin äitiyspakkauksen suojana, sen jälkeen se muuntautuu kehdoksi, pöydäksi, tuoliksi ja jopa leikkikaluksi. Tuotteen elinkaari on mietitty kestävän kehityksen mukaisesti, innovatiivisen suunnittelun pohjalta”, ympäristöpäällikkö Jutta Nuortila-Jokinen toteaa. 

Jutta Nuortila-Jokinen luennoi Habitaressa elinkaariajattelusta teollisuuden näkökulmasta torstaina 15.9. klo 11-13 Foorumin lavalla, hallissa 7 . Puheenvuoro on osa Ekodesign-seminaaria.

Habitare  14.-18.9.2011 Helsingin messukeskuksessa:

Ke 14.9. ammattilaisille 10-20
To 15.9. ammattilaisille 10-14 ja yleisölle 14-20
Pe 16.9. yleisölle 10-19
La-Su 17.-18.9. yleisölle 10-18

 

Lisätietoja antavat:

Myynti- ja markkinointijohtaja Sari Mannonen, UPM Living, puh: 045-2651345
Ympäristöpäällikkö Jutta Nuortila-Jokinen, Ympäristöpalvelut, UPM, puh: 02041 50219
Viestintäpäällikkö Markku Herrala, UPM Vaneri, puh: 040-5862597

Katso myös:

UPM Living: www.upmliving.fi
UPM Grada: www.upmgrada.com
UPM & Design –pressikansio: http://www.upm.com/FI/MEDIA/Pressikansiot/UPM-Design/Pages/default.aspx
Tupa-hanke: www.tupafinland.com
Habitare: www.habitare.fi