UPM Living esittelee yleisön suosikkipuutuotteet Habitaressa

(UPM, Helsinki, 14.9.2011 klo 09:30) – UPM:n kesäkuussa toimintansa aloittanut puujalosteliiketoiminta UPM Living esittelee tänään ammattilaisille aukeavilla Habitare -messuilla uunituoreet tuoteuutuutensa sisustamiseen. Messuilla esitellään myös Mäntyharjun 2011 loma-asuntomessujen tämän vuoden yleisön suosikkikohteen Kyminniemen UPM Living Koti-malliston modernit ja perinteiset tuotteet.

UPM Living on kehittänyt yhteistyössä Tikkurilan kanssa uusia valmiiksi pintakäsiteltyjä tuotteita, joilla kuluttaja tai rakentaja pääsee näyttävään lopputulokseen helposti ja nopeasti. Tuotteissa on käytetty mm. helmiäis- ja struktuuripinnoitteita, mitkä yhdistettynä harjattuihin, höylättyihin sekä hienosahattuihin pintoihin antavat puulle jännittävän ulkoasun. Klassisten paneeliprofiilien lisäksi UPM Living esittelee sisustuskäyttöön suunniteltuja tehostepaneeleja – erityisesti muotoillut paneelit, kuten Laine ja Viiste ovat hyvä pari laadukkaalle äänentoistolle esimerkiksi kotiteatteritiloissa.

UPM Living Design Pool innovoi puutuotteille uusia mahdollisuuksia

UPM Living käynnisti elokuussa uudenlaisen suunnitteluyhteistyömallin uusien puupohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseksi kuluttajien ja rakentajien tarpeisiin. UPM Living Design Pool koostuu suunnittelijoista sekä UPM:n tuotekehityksen ja markkinoinnin ammattilaisista.  

”Panostamalla muotoiluun suunnittelun ammattilaisia käyttämällä haluamme herättää puun henkiin, etsiä uusia ja tuoreita näkökulmia puun roolille tämän päivän sisustuksissa, kodinrakentamisessa ja muissakin yhteyksissä missä puun käytölle löytyy luonnollinen rooli”, kertoo UPM Livingin markkinointipäällikkö Jari Nietosvuori.

UPM Living Design Poolin jäseniksi kutsuttiin Suomalaisen muotoilun ja arkkitehtisuunnittelun kärkinimistä Avanto Arkkitehdit (Ville Hara ja Anu Puustinen), muotoilutoimisto Helorinne & Kallio (Harri Helorinne ja Jarkko Kallio) sekä teollinen muotoilija Jaana Karell.

Ensimmäisiä Living Design Poolin muotoilijoiden suunnittelemia tuotteita odotetaan markkinoille vuoden 2012 kuluessa

UPM Living -tuotteet ja esimakua puun uudesta tyylistä on nähtävillä Habitare -messuilla Puuinfon osastolla 6h69 sekä erillisessä UPM Living Design Loungessa. Lisäksi UPM Living on mukana liimapuutuotteillaan Habitaren Huussi-kilpailussa arkkitehti Felix Laitisen suunnittelemalla työllä. Kilpailutyö on prototyyppi uuden sukupolven suomalaisesta ulkohuussista, jonka päämateriaalina on kestävästi hoidetuista metsistä peräisin oleva suomalainen mänty. Huussi-kilpailun kaikki finalistityöt ovat nähtävillä messujen Ahead! osastolla.

Habitare messut ovat avoinna:

Ke 14.9. ammattilaisille 10-20

To 15.9. ammattilaisille 10-14 ja yleisölle 14-20

Pe 16.9. yleisölle 10-19

La-Su 17.-18.9. yleisölle 10-18

Lisätietoja antavat :

Myynti- ja markkinointijohtaja, Sari Mannonen, UPM Living, puh. 045 265 1345 
Markkinointipäällikkö, Jari Nietosvuori, UPM Living, puh. 040 777 3832 

Kuvia UPM Living -tuotteista ladattavissa: www.upm.fi > Media > Mediakeskus > Tuotteet > UPM Living

HUOM! Lehdistötilaisuus tänään klo 11:30 UPM Living Design Loungessa Messukeskuksessa (halli 6, 2. krs). Paikalle on opasteet pääsisäänkäynniltä.

Taustaksi toimituksille

UPM Living valmistaa kestäviä, kauniita ja kierrätettäviä puupohjaisia tuotteita kuluttajille ja teollisuudelle. Sertifioidusta puuraaka-aineesta valmistettavista tuotteista koostuvat kodin sisustamisen, pihan ja talon rakentamisen laadukkaat ainekset. UPM Living -liiketoiminnan 7 tuotantolaitosta sijaitsevat Suomessa Aureskoskella, Heinolassa, Lappeenrannassa, Uusikaarlepyyssä ja Porissa sekä Ranskassa Aigrefeuillessa ja Venäjällä Pestovossa.  Vuosittainen tuotantokapasiteetti on 420 000 m3 puutuotteita. Liiketoiminta on osa UPM:n Metsä ja sahat -liiketoiminta-aluetta. www.upmliving.fi  

 

UPM Living Design Pool on UPM:n kokoon kutsuma ryhmä suunnittelijoita, jotka tulevat suunnittelemaan puutuotteita ja palvelukokonaisuuksia kuluttajien, ammattilaisten ja rakentajien tarpeisiin. UPM Living Design Poolin jäsenet ovat:

Avanto Arkkitehdit Oy
Ville Hara, arkkitehti SAFA
Anu Puustinen, arkkitehti SAFA
Helorinne & Kallio Oy, muotoilutoimisto
Harri Helorinne, muotoilija MA
Jarkko Kallio, muotoilija MA
Karell Design
Jaana Karell, teollinen muotoilija

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi