UPM-Kymmenen MACtac-kauppa hylättiin Yhdysvalloissa

Amerikkalainen tuomioistuin on tänään antanut päätöksen, että se hylkää UPM-Kymmenen MACtac-kaupan. Yrityskaupassa UPM-Kymmenen tarkoitus oli ostaa yhdysvaltalaiselta Bemis Company, Inc:lta sen tarraliiketoiminta 420 miljoonalla US-dollarilla. Päätös merkitsee, että UPM-Kymmene purkaa Bemis Companyn kanssa solmitun sopimuksen. UPM-Kymmene ei aio valittaa päätöksestä.

"Olemme tietenkin yllättyneitä ja pettyneitä päätöksestä. Valitusprosessin kestoa ja kustannuksia on vaikea ennakoida, eikä liiketoiminta voi sen aikana kehittyä normaalisti. Raflatac etsii nyt ponnekkaasti muita keinoja vahvistaa markkina-asemaansa", sanoo Raflatacin toimitusjohtaja Pentti Kallio.

UPM-Kymmene on kirjannut 41 miljoonaa euroa MACtac-yrityskaupan kuluja vuoden 2003 ensimmäiselle puoliskolle. Jäljelläolevat kulut kirjataan vuoden kolmannelle neljännekselle.

Yhdysvaltain oikeusministeriön kilpailuvirasto ilmoitti 15.4.2003 nostaneensa siviilikanteen yrityskaupan estämiseksi. Euroopan unionin komissio ja Kanadan kilpailuviranomaiset olivat hyväksyneet yrityskaupan, josta kaupan osapuolet sopivat viime vuoden elokuussa.


Toimituksislle:
Tuomioistuimen päätös on luettavissa internetissä osoitteessa:
http://www.ilnd.uscourts.gov/RACER2/recent_opinions.cfm?judge=Zagel


Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Pentti Kallio, Raflatac-ryhmä, puh. 0400 437 833
Sijoittajasuhdejohtaja Olavi Kauppila, UPM-Kymmene, puh. 040 700 3721


UPM-Kymmene Oyj
Viestintä
26.7.2003