UPM-Kymmene tilaa Changshun-tehtaan uuden hienopaperikoneen Metso Paperilta

UPM-Kymmene tilaa Changshun-tehtaan uuden hienopaperikoneen ja siihen liittyvät järjestelmät sekä pituusleikkurit Metso Paperilta. Tilauksen arvo on 100 miljoonaa euroa.

UPM-Kymmene ilmoitti joulukuussa 2002 rakentavansa uuden hienopaperikoneen Changshun-tehtaalleen Kiinaan. Kokonaisarvoltaan 470 miljoonan euron investoinnit sisältävät uuden hienopaperikoneen, uuden automatisoidun rullavaraston, arkittamon laajennuksen, tuotevaraston ja päällystysyksikön käytössä olevaan paperikoneeseen.

Investoinnilla lisätään tehtaan kapasiteettia, laajennetaan tuotevalikoimaa ja parannetaan tehokkuutta. Nykyään tehdas valmistaa 350 000 tonnia päällystämätöntä ja mattapäällystettyä hienopaperia yhdellä paperikoneella. Uusi paperikone valmistaa vuosittain 450 000 tonnia toimistopaperia ja muita päällystämättömiä hienopapereita.

Nykyinen Changshun paperikone uudistetaan valmistamaan tulevaisuudessa pääasiassa kiillotettuja, kevyesti päällystettyjä hienopapereita. Kevyesti päällystettyjen hienopapereiden käyttö aikakauslehdissä, luetteloissa ja mainospainotuotteissa on kasvanut Changshun tehtaan lähimarkkinoilla.
Changshun investointiprojektin kesto on kaksi vuotta. Rakennustyöt alkoivat tehtaalla syyskuussa 2003 ja uuden paperikoneen odotetaan käynnistyvän kesällä 2005.

Lisätietoja antavat:
Toimialajohtaja Jyrki Ovaska, UPM-Kymmene, Hieno- ja erikoispaperit, p. 0400 644 234
Apulaisjohtaja Marja Tuderman, UPM-Kymmene, Sijoittajasuhteet, p. 0204 15 0395

UPM-Kymmene Oyj
Viestintä
8.9.2003