UPM-Kymmene sulkee kaksi paperikonetta Blandinin tehtaalla USA:ssa

UPM-Kymmene Oyj sulkee välittömästi kaksi vanhinta paperikonetta Blandinin tehtaalla Minnesotassa. Paperikoneet on rakennettu vuosina 1931 ja 1963.

Suljettujen paperikoneiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 157 000 tonnia päällystettyä aikakauslehtipaperia. Vanhat ja tuotannolliselta kapasiteetiltaan riittämättömät koneet olivat menettäneet kustannuskilpailukykynsä eikä niitä olisi lisäinvestoinneilla saatu enää kannattaviksi muissakaan lajeissa. Tehtaan kaksi uudempaa paperikonetta jatkavat toimintaansa. Paperikoneet on rakennettu vuosina 1975 ja 1989.

"Blandin on yksi Pohjois-Amerikan johtavia aikakauslehtipaperitehtaita, ja nyt suljetut paperikoneet ovat osaltaan kasvattaneet yhtiön mainetta laadukkaiden painopapereiden valmistajana. Paperintuotannon ylikapasiteetti on kuitenkin Pohjois-Amerikassa tosiasia ja siksi keskitämme toimintamme kustannustehokkaimpiin ja tuottavimpiin koneisiimme," Blandinin tehtaanjohtaja Joe Maher toteaa.

UPM-Kymmene osti Blandinin vuonna 1997 ja on uusinut täydellisesti tehtaan uusimman paperikoneen. Sulkemisen jälkeen Blandinin tehtaan tuotantokapasiteetti on 336 000 tonnia päällystettyä aikakauslehtipaperia. Blandinin tehtaan lisäksi UPM-Kymmenellä on aikakauslehtipaperitehdas Miramichissa Kanadassa. Sen kahden koneen tuotantokapasiteetti on 450 000 tonnia. UPM-Kymmenen Pohjois-Amerikan jäljelle jäävä kapasiteetti on uudenaikaista ja koneiden koko ylittää selvästi teollisuuden keskiarvon. UPM-Kymmene tyydyttää erinomaisesti asiakkaidensa tarpeet Pohjois-Amerikassa tällä modernilla ja kustannustehokkaalla kapasiteetilla myös jatkossa.

Koneiden sulkemisen yhteydessä UPM-Kymmene kirjaa kertapoistoja noin 90 miljoonaa US-dollaria vuodelle 2002. Lisäksi muihin sulkemisiin liittyviin kuluihin on varattu 30 miljoonaa dollaria.

Koneiden sulkeminen vähentää noin 300 tehtaan 800 työpaikasta. Irtisanomisten vaikutuksista neuvotellaan paikallisen ammattijärjestön kanssa.


Lisätietoja antavat:
Toimialajohtaja Markku Tynkkynen, UPM-Kymmene Aikakauslehtipaperit, puh. 0204 15 0654
Johtaja Kevin Lyden, UPM-Kymmene North America, puh. +1 630 850 4979
Tehtaanjohtaja Joe Maher, Blandin Paper Company, puh. +1 218 327 6398


UPM-Kymmene Oyj
Viestintä
8.1.2003