UPM-Kymmene ja Antalis aloittivat sähköisen kaupankäynnin

UPM-Kymmene ja Antalis ovat aloittaneet sähköisen kaupankäynnin Expresso Paper Platform -järjestelmässä. Expresso on paperiteollisuuden ja asiakkaiden sähköinen kaupankäyntiratkaisu, jonka avulla voidaan tehostaa koko toimitusketjun työskentelyä paperin valmistajalta asiakkaalle.

Expressossa kulkevat viestit perustuvat alan kansainväliseen papiNet-standardiin ja yhteiseen tuoteluetteloon. Teollisuuden aloitteesta syntynyt sähköisen kaupan ratkaisu nopeuttaa ja parantaa kaupan osapuolten myynnin ja hallinnon läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta.

Expresson tavoitteena on tulla paperiteollisuuden johtavaksi sähköisen kaupan alustaksi. Järjestelmän avulla parannetaan paperikaupan toimitusketjun hallintaa ja läpinäkyvyyttä sekä lisätään yhteisten standardien käyttöä. Näin saavutetaan sähköisen kaupankäynnin edut ja toimitusketju tehostuu.

UPM-Kymmene ja Antalis kuuluvat kymmenen johtavan paperinvalmistajan ja tukkurin ryhmään, jotka perustivat yhteiseurooppalaisen yrityksen Expresso Paper Platform BV:n vuonna 2001. Hankkeessa mukana olevien yritysten tavoitteena on Expresson avulla tehostaa toimintaa ja parantaa palvelua.

Antaliksen toimitusjohtajan Pierre Darrotin mukaan tiedon standardoiminen ja kauppakumppaneiden viestien nopeutuminen, tarkentuminen ja tehostuminen ovat merkittävimmät syyt, joiden vuoksi Antalis on investoinut Expresson kehittämiseen.

"Jo nyt, kun ensimmäinen yhteys on avattu ja testit muiden asiakkaiden kanssa on aloitettu, voimme nähdä yhtenäiseen standardiin perustuvan kaupankäyntiyhteyden arvon yksittäisiin asiakasyhteyksiin verrattuna", sanoo Ken Ehrnrooth, hienopapereiden myynti- ja markkinointijohtaja UPM-Kymmenestä.

UPM-Kymmene ja Antalis ovat molemmat edenneet hyvin testeissä muiden kauppakumppanien kanssa ja odottavat useiden uusien yhteyksien avautuvan tänä vuonna.

 

Lisätietoja:

UPM-Kymmene:
Myynti- ja markkinointijohtaja Ken Ehrnrooth,
UPM-Kymmene Hieno- ja Erikoispaperit, p. +49 4963 401 1700
Johtava asiantuntija Pehr-Eric Pått, liiketoimintojen kehitys,
UPM-Kymmene Hieno- ja Erikoispaperit, p. 0204 15 0524
Antalis: Sylvie Noqué, viestintäjohtaja, p. +33 (0)1 5643 2852

 

UPM-Kymmene on maailman johtava painopapereiden valmistaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli yli 10 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 35 500 henkilöä. Päätuotteita ovat paino- ja kirjoituspaperit sekä jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiön paperintuotantokapasiteetti on 11,5 miljoonaa tonnia. UPM-Kymmenellä on tuotantoa 18 maassa. UPM-Kymmenen osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Antalis on johtava business to business viestintämateriaalien toimittaja, jonka valikoimiin kuuluvat paperit, kirjekuoret, pakkausmateriaalit ja myynninedistämismateriaalit sekä mainosmateriaalit ulko- ja sisäkäyttöön. Antalis on toiseksi suurin Euroopassa ja neljänneksi suurin maailmanlaajuisesti. Yhtymän palveluksessa on 7 000 työntekijää, jotka palvelevat yli 180 000 asiakasta, sekä yrityksiä että painoja. Antalis toimii 35 maassa ja yhtymän liikevaihto vuonna 2001 oli 2,5 miljardia euroa.