UPM-Kymmene allekirjoitti aiesopimuksen Kiinassa - Changshu-projektin tilannetta arvioidaan jatkuvasti

UPM-Kymmene Oyj on allekirjoittanut aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Kiinaan Zhanjiangiin, Guangdongin maakuntaan. Yhteisyrityksen tavoitteena on valmistella ja käynnistää puunhankinta mahdollista myöhempää sellutehdashanketta varten.

Yrityksen toiminta keskittyy ensi vaiheessa Zhanjiangin alueen metsityshankkeisiin. Metsäprojektin kokonaisarvo on 44 miljoonaa US-dollaria, josta UPM-Kymmenen osuus, 20 miljoonaa US-dollaria, jakaantuu usealle vuodelle.

Yhteisyrityksen muut osakkaat ovat China Fuxing Pulp and Paper Co. Ltd sekä Guangdong Finance Investment (Holding) Corporation Ltd. UPM-Kymmenellä ja China Fuxing Pulp and Paperilla on kummallakin 45 prosentin ja Guangdong Finance Investment (Holding) -yhtiöllä 10 prosentin osuus yhteisyrityksestä. China Fuxing Pulp and Paper Co. Ltd on Kiinan valtion omistama sellu- ja paperiteollisuuden investointiyhtiö, Guangdong Finance Investment (Holding) Corporation Ltd on Guangdongin maakuntahallinnon omistama investointiyhtiö.

Päätös mahdollisen sellutehtaan rakentamisesta tehdään erikseen. Investointipäätös ja -aikataulu riippuvat metsityshankkeiden etenemisestä. Järjestely edellyttää paikallisten viranomaisten hyväksymistä.

Yhtiö arvioi Changshu-projektin tilannetta jatkuvasti

Koska Changshun tehtaan hienopaperikoneprojektin laajamittainen toteutus saattaa SARS-epidemian vuoksi vaikeutua, UPM-Kymmene arvioi projektin tilannetta jatkuvasti eikä tee toistaiseksi taloudellisia tai aikataulullisia sitoutumuksia hankkeeseen.


Lisätietoja antavat:
Metsäprojekti: Johtaja Heikki Sara, liiketoiminnan strateginen kehittäminen, UPM-Kymmene, puh. 0204 15 0040
Changshu: Varatoimitusjohtaja Jussi Pesonen, UPM-Kymmene, puh. 0204 15 0582


UPM-Kymmene Oyj
Viestintä
20.5.2003