UPM Kymin tehtaalla käynnistynyt päällystettyjen hienopaperiarkkien tuotanto

UPM, Helsinki, 18.10.2012 klo 12:00.– UPM Kymin paperitehtaan arkkisalin laajennus on valmistunut, ja päällystettyjen isojen paperiarkkien tuotanto alkanut.  Uusi arkkileikkauslinja otettiin käyttöön 25.9 ja ensimmäiset arkit on jo toimitettu asiakkaille.

Uuden tuotantolinjan ansiosta UPM voi palvella lähimarkkinoitaan entistä paremmin, tehokkaammin ja joustavammin. Laajempi tuotevalikoima myös varmistaa osaltaan integraatin tehokkaampaa käyntiä. Investoinnin työllistämisvaikutus on positiivinen, sillä uudelle arkkilinjalle tuli 24 uutta työpaikkaa.  

”Asiakkaamme arvostavat tasaista laatua, joten Kymin arkkituotannon laatu ja tuotteiden vaihtokelpoisuus Saksassa UPM Nordlandin tehtaalla valmistetun paperin kanssa on tärkeää. Myös pakkauksen merkitys on keskeinen; sen on suojattava paperia käsittelyn ja kuljetuksen aikana”, Kymin paperitehtaan tuotantojohtaja Matti Laaksonen toteaa.

Tuotevalikoimaan kuuluu sekä kiiltävä- että mattapintaiset UPM Finesse-arkit 90-150 g/m2 pintapainoissa. Päällystettyjä UPM Finesse -hienopaperiarkkeja käytetään useisiin eri tarkoituksiin, kuten aikakauslehtiin, korkealaatuisiin mainoskatalogeihin ja mainospainotuotteisiin.

UPM Kymin tehtaalla valmistetaan vuosittain noin 830.000 tonnia päällystettyjä ja päällystämättömiä hienopapereita. Päällystettyjen arkkien lisäksi Kymin paperitehtaan arkkipaperivalikoimaan kuuluvat A4-kokoiset tulostus- ja kopiopaperit. Suurin osa UPM:n Euroopan päällystettyjen arkkien tuotannosta tulee UPM Nordlandin tehtaalta.

Kuvat ladattavissa 1.12.2012 asti:
http://pet.upm.com/?cart=5512-ikiadjdkjm&l=EN

Lisätietoja antaa:
Matti Laaksonen, Tuotantojohtaja, UPM Kymi, puh 0204153609

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News

UPM Paperi
UPM:llä on 22 uudenaikaista paperitehdasta Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Monet tehtaista toimivat paperinvalmistuksen ohella merkittävinä kierrätyskeskuksina ja bioenergian tuottajina. UPM Paperi työllistää lähes 13 000 henkilöä. Paperin liikevaihto vuonna 2011 oli 7,2 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmpaper.com.  UPM – The Biofore Company. Seuraa meitä: www.twitter.com/UPM_Paper

UPM:n Kymin tehdas on sellun-, energian ja paperintuotannon integraatti, jonka tuotteita ovat havu- ja koivusellu sekä päällystetty ja päällystämätön hienopaperi. Kymin palveluksessa on noin 600 henkilöä.