UPM IfraExpo-messuilla Amsterdamissa 11.-14.10. 2004

Maailman johtaviin painopaperin valmistajiin kuuluva UPM esittelee laajaa painopaperivalikoimaansa IfraExpo-messuilla. Sanomalehtipaperien lisäksi esillä on monipuolinen valikoima MFS-, SC-, MFC-, LWC- ja hienopapereita, jotka on valmistettu soveltumaan erilaisiin painomenetelmiin ja loppukäyttötarkoituksiin.

UPM:n tämän vuoden teema messuilla on ihmisten kohtaaminen, "Meet the people". Teeman mukaisesti UPM:n pyrkimyksenä on päästä yhä lähemmäksi asiakkaita kuuntelemalla ja ymmärtämällä asiakkaiden ja paperien loppukäyttäjien tarpeita entistä paremmin.

Ifrassa huomion keskipisteessä on UPM Matt, joka on ainutlaatuinen, coldset-painomenetelmään valmistettu päällystetty paperi. Huomiota saavat myös UPM:n paperipalvelut, jotka kattavat teknisen palvelun, logistiikan, sähköisen kaupan sekä tiedon- ja varastonhallinnan.

"Youngsterdam News" -lehti julkaistaan IFRA 2004 -messuilla

UPM:lle ja koko painoteollisuudelle on tärkeää rohkaista nuoria lukemaan. Ifra-messuilla UPM tukee projektia, jossa koululaiset Suomesta, Saksasta ja Alankomaista tekevät kaksi oikeaa sanomalehteä. Digipainoon erikoistunut Océ painaa digitaalisesti "Youngsterdam News" -lehdestä messuilla kaksi painosta 12.-13. lokakuuta UPM Schongaun tehtaan UPM Digi Brite 52g/m² -paperille.

Toimittajaharjoittelijoiden ikä vaihtelee 11 ja 18 ikävuoden välillä. Suomalaiset koululaiset ovat Kouvolan lukiosta läheltä UPM:n Kymin tehdasta. He ovat harjoittaneet kirjoitustaitojaan tosielämässä osallistumalla Helsingin Sanomien järjestämään "Päivä lehtimiehenä" -tapahtumaan. Saksalaiset kirjoittajat tulevat Berliinistä ja Augsburgista.

Amsterdamin kansainvälisen koulun oppilailla on avainrooli sanomalehtien tekemisessä - he kirjoittavat ja viimeistelevät jutut UPM:n messuosastolla ja seuraavat lehtien lopullista taittoa sekä niiden painamista Océn digitaalisella sanomalehtilinjalla.

Lehtien sisältö keskittyy Amsterdamin ajankohtaisuuksiin sekä Euroopan eri puolilta tulevia nuoria kiinnostaviin aiheisiin.

UPM:n messuosasto IfraExpo-messuilla RAI -kongressikeskuksessa sijaitsee Europe 1 -hallissa, osaston numero on 0525.

Lisätietoja antavat:
Asiakasviestintäpäällikkö Anneli Kunnas, UPM, Viestintä, puh. +358 40 520 7605,
email:anneli.kunnas@upm-kymmene.com
Michaela Frisch, International Market Segment Manager, Digital Newspapers, Océ,
puh. +49 172 854 9819, email: michaela.frisch@ops.de

UPM
Viestintä
30.9.2004

***

UPM on maailman johtavia painopapereiden valmistajia ja aikakauslehtipapereiden selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on 35 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:llä on tuotantolaitoksia 16 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja yhtiön Internet-sivuilla www.upm-kymmene.com.

Océ Group markkinoi kattavaa korkealaatuisten tuotteiden ja palveluiden valikoimaa ammattimaiseen asiakirjahallintaan. Océ opastaa yrityksiä ja organisaatioita maailmanlaajuisesti tehokkaaseen tiedonhallintaan. Océn tuotteisiin kuuluvat tulostin- ja kopiolaitteet, skannerit, ohjelmistot sekä muut kuvantamistarvikkeet. Océ tarjoaa myös asiakaspalvelua sekä konsulttipalveluita eri ratkaisuiden suunnitteluun ja niiden integroimiseen asiakkaan infrastruktuuriin. Vuonna 2003 Océ Groupin myyntitulot olivat 2,8 miljardia euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 22 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Océn tuotteita myydään 80 maassa ja yhtiöllä on omaa toimintaa 30 maassa. Lisätietoja osoitteesta www.dnn.oce.com.

IfraExpo on vuotuinen tapahtuma, joka tuo yhteen päättäjiä lehtitaloista, joiden päätuotteena ovat päivittäiset sanomalehdet sekä premedian, painon ja jakelualan toimittajat. Yli 30 vuoden ajan maailman suurimmilla ja tärkeimmillä sanomalehtialan messuilla on esitelty uusia kehityssuuntia ja lanseerattu uutta teknologiaa, ja messuista on luotu ihanteellinen ostospäätösten tekopaikka. Lisätietoja Ifran internetsivuilta osoitteesta www.ifra.com.