UPM Grada näyttävässä osassa Helsinki-Vantaan uusissa Suvanto lounge-pisteissä

(UPM vaneriliiketoiminta, Lahti, 8.5.2012 klo 10:00) – UPM, Finavia, Martela, Fortum, Karelia-Upofloor ja Clear Channel ovat toteuttaneet uuden Suvanto-nimeä kantavan loungekonseptin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Suvanto on työ- ja lepopisteiden muodostama keidas, jossa on mahdollisuus työskennellä ja rentoutua. Lisäksi Suvanto tarjoaa mahdollisuuden erilaisten sähköisten päätelaitteiden lataamiseen.

Suvanto-konsepti on syntynyt UPM vaneriliiketoiminnan ja yhteistyöyritysten yhteisenä World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeena. Se on näkyvä osa designpääkaupunkivuoden tarjontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla aina vuoden 2013 puolelle asti. Kaikkiaan Suvanto lounge-kokonaisuuksia rakennetaan lentoasemalle kolme kappaletta.

Suvanto-kalusteet on suunnitellut Martelan pääsuunnittelija Pekka Toivola yhdessä sisustusarkkitehti Iiro Viljasen kanssa. Kalusteiden huomiota herättävin osa on istujaa ”suojaava” vanerikaari, joka on toteutettu UPM:n muotoiltavasta UPM Grada -vanerista. ”Näin suurikokoisten muotopuristekappaleiden toteuttaminen perinteisin keinoin olisi hyvin kallista. UPM Grada -vanerin muotoiluominaisuudet mahdollistivat sen kuitenkin järkevin kustannuksin”, sanoo UPM vaneriliiketoiminnan kehitysjohtaja Kaido Kukk.

UPM Grada -vaneri perustuu UPM:n patentoitavaan Grada-komposiittiteknologiaan, joka mahdollistaa vanerin muotoilun valmistuksen jälkeen. Perinteinen muotopuristaminen sisältää monia käsityötä vaativia työvaiheita. Sen sijaan UPM Grada -vaneria tarvitsee vain lämmittää, muotoilla ja jäähdyttää. Lisäksi UPM Grada -vanerin valmistuksessa käytetyn erityisen liimakalvon ansiosta tuotteet ovat vahvempia ja tasalaatuisempia.

UPM Grada vastaa erinomaisesti alati kasvaviin huonekalujen turvallisuusvaatimuksiin. UPM Grada -vanerissa käytetty liimakalvo ei sisällä formaldehydiä eikä muita haitallisia yhdisteitä. Aiempaa vahvemman rakenteen ansiosta myös kovassa käytössä olevien huonekalujen huolto- ja uusimistarve vähenee. UPM Grada valmistetaan sertifioidusta puuraaka-aineesta. Tämä takaa sen, että metsän hoito ja puunkorjuu on tehty kestävästi ja vastuullisesti. Elinkaarensa lopussa UPM Grada voidaan kierrättää turvallisesti tai käyttää hiilineutraalina energianlähteenä.

Johtavana bio- ja metsäteollisuusyrityksenä UPM osallistuu muotoiluun kehittämällä uusia kestäviä materiaaleja ja liiketoimintoja, jotka tarjoavat inspiraatiota arkkitehdeille ja muotoilijoille. UPM:n vaneriliiketoiminnan tuotteita on näyttävästi esillä myös WDC Helsinki 2012 – tapahtuman keskeisimmässä kohtaamispaikassa, Paviljongissa, jonka toteutumisesta vastaavat UPM, Aalto-yliopisto, Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo ja WDC Helsinki 2012 -säätiö.

Finavian tiedote ja kuvia Suvanto lounge-pisteistä:
http://www.finavia.fi/medialle/tiedotearkisto/finavia_tiedotteet/finavia_tiedote?id=8754210
http://finavia.materialbank.net/NiboWEB/finavia/showCartPublicContent.do?uuid=1998977&random=331175&lang=fi

Lisätietoja antaa:
Kehitysjohtaja, Kaido Kukk, UPM vaneriliiketoiminta, puh. 040 776 4751
Projektipäällikkö, Mikko Tilli, UPM vaneriliiketoiminta puh. 040 674 3809

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
 

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM vaneriliiketoiminta tarjoaa korkealaatuisia WISA®-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen ja kuljetusvälineteollisuuteen sekä UPM GradaTM -vaneria huonekaluihin ja valmistavaan teollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 376 miljoonaa euroa vuonna 2011 ja sen palveluksessa on noin 2500 henkilöä, joista 1700 Suomessa. UPM:llä on kuusi vaneritehdasta ja yksi viilutehdas Suomessa sekä vaneritehtaat Venäjällä ja Virossa. – www.wisaplywood.com/fi