UPM Forest Life voitti kansainvälisen Webby-palkinnon

(UPM, Helsinki, 7.5.2008 klo 14.00) – UPM:n virtuaalimetsä www.upmforestlife.com on voittanut oman sarjansa internetin ”Oscareina” pidetyssä Webby Awards -kilpailussa. Sivusto on 12. kertaa järjestetyn kilpailun ensimmäinen suomalainen voittaja. Webby Awardseihin osallistui tänä vuonna yli 10 000 työtä 60 maasta. Palkinnot jaetaan kesäkuussa New Yorkissa.

UPM Forest Life -sivusto johdattaa kävijät virtuaaliselle metsäretkelle suomalaiseen talousmetsään. Metsässä voi tutustua modernin metsätalouden periaatteisiin, rentoutua linnun laulua tai puron solinaa kuunnellen ja tutustua metsän elämään.

”Koska meillä ei ole mahdollisuutta viedä kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme metsään, päätimme tuoda sen kaikkien ulottuville internetissä. Monipuolisen nykytekniikan ansiosta se on mahdollista”, kertoo UPM:n metsäympäristöjohtaja Päivi Salpakivi-Salomaa. ”Olemme iloisia, että työ on saanut tunnustusta asiantuntijoilta.”

Digitoimisto Valven suunnittelema ja toteuttama sivusto on osoittautunut suureksi menestykseksi ja saavuttanut niin kansallista kuin kansainvälistäkin tunnustusta.

”UPM Forest Life on joustava ympäristöviestinnän alusta, jonka sisältöjä voidaan muokata tarpeen mukaan ajankohtaisilla teemoilla”, palvelun suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneen Valven toimitusjohtaja Toni Laturi kuvailee. ”Halusimme luoda mahdollisimman autenttisen kokemuksen käyttäjälle, minkä vuoksi palvelu koostuu todellisista ympäristöistä ja tapahtumista.”

UPM Forest Lifen aikaisemmat tunnustukset ovat ainutlaatuisia Suomessa. Viime syksynä sivusto palkittiin arvostetussa, viestintäalan European Excellence Awards -kilpailussa kahdella pääpalkinnolla. Lisäksi palvelu on päässyt finaaliin Cannesissa sekä LIA:ssa, palkittu hopealla EPICAssa, valittu Suomessa vuoden 2007 metsäteoksi sekä voittanut kaksi kategoriaa Grand One:ssa.

www.upmforestlife.com

Lisätietoja antavat:
Päivi Salpakivi-Salomaa, metsäympäristöjohtaja, UPM, puh. 0400 754 748
Toni Laturi, toimitusjohtaja, Valve, puh. 040 739 5234


UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön palveluksessa on noin 26 000 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2007 oli 10 miljardia euroa. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Lisätietoja www.upm-kymmene.fi

Valve on suomalainen digitaalisen median suunnittelutoimisto. Valve koostuu 47 luovasta suunnittelijasta ja toteuttajasta. Valve on Suomen palkituin digimediatoimisto. Valven töistä myös Million Clouds ja Kännissä olet ääliö -kampanja huomioitiin kunniamaininnalla Webby Award -kilpailussa. Lisätietoja www.valve.fi