UPM ForMi sai päänavauksen elektroniikkateollisuuteen

(UPM, Helsinki, 18.6.2012) - UPM:n kehittämä ympäristöystävällinen UPM ForMi -biokomposiitti korvaa muovin kännykkämikroskoopin kuorimateriaalina. Kotimainen teknologiayritys KeepLoop on kokeillut uutta sellupohjaista materiaalia matkapuhelimen lisälaitteeksi suunnitellussa mikroskoopissa ja todennut sen erittäin kilpailukykyiseksi.

”Uusi biokomposiitti soveltuu erinomaisesti ruiskuvalutuotantoon. Kuorimateriaalina se tuntuu kädessä selvästi pehmeämmältä ja lämpimämmältä kuin perinteiset PC/ABS-polymeerimuovit”, KeepLoopin perustaja Jaakko Raukola perustelee valintaa.

Yhteistyö KeepLoopin kanssa on UPM:n kannalta merkittävä edistysaskel, sillä kännykkämikroskooppi voi avata UPM ForMille uusia mahdollisuuksia kuluttajaelektroniikan ja –optiikan valmistuksessa.

”Tämä on tärkeä uusi päänavaus ja hyvä osoitus siitä, että biokomposiitin käyttöalue on hyvin laaja. Asiakkaat ovat käyttäneet sitä huonekaluissa sekä erilaisissa käyttötavaroissa. Nyt osoitamme, että se soveltuu hyvin myös elektroniikkateollisuuden tarpeisiin”, UPM ForMi –liiketoiminnan johtaja Stefan Fors kertoo.

KeepLoop –kännykkämikroskooppi perustuu kotimaisiin innovaatioihin ja patentoituun optoelektroniseen teknologiaan. KeepLoop esitteli maailmanmarkkinoille suunnatun mikroskooppinsa toukokuussa graafisen teollisuuden suurimmilla Drupa-messuilla Saksan Düsseldorfissa.

Kännykkämikroskooppi perustuu VTT:n kehittämään teknologiaan ja soveltuu muun muassa laadunvarmistukseen graafisen alalla, paperi- ja pinnoiteteollisuudessa, turvapainamisen sovelluksiin, terveydenhuoltosektorille, geologisiin tutkimuksiin, opetus- ja tutkimuskäyttöön sekä harrastuskäyttöön. Laitetta voi käyttää kaikkien kamerakännyköiden lisäksi myös tablettitietokoneissa.


Lisää aiheesta:
Kuvia KeepLoop-kännykkämikroskoopista, linkki voimassa 5.7. saakka:
http://pet.upm-kymmene.com/?cart=4967-clbjeclfcl&language=FI
YouTube-video kännykkämikroskoopin toiminnasta: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2gR0LqOt8Dc
UPM komposiitit:
http://www.upm.com/FI/TUOTTEET/komposiitit/upm-komposiitti/Pages/default.aspx
 

Lisätietoja antavat:
Stefan Fors, johtaja, UPM ForMi, puh. 040 571 3338
Jaakko Raukola, tekniikan tohtori ja KeepLoop Oy:n perustaja, puh. 040 527 2684
Ali Toivola, toimitusjohtaja KeepLoop Oy, puh. 040 839 2215Toimituksille tiedoksi:

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM ForMi on uusi, erittäin laadukas ja kestävä luonnonkuitukomposiittituotteiden materiaali ruiskuvalutuotantoon. Uusiutuvista kuiduista ja muovista tehty seos on turvallinen, hajuton ja tasalaatuinen. UPM ForMi valmistetaan puhtaista polymeereistä ja sellusta ja se soveltuu erinomaisesti sekä teollisuus- että kuluttajatuotteiden valmistukseen. Uusiutuvan raaka-aineen ja UPM:n hankintaketjun ansiosta uuden komposiitin hiilijalanjälki on pieni.

KeepLoop Oy on Tampereella vuonna 2011 perustettu teknologiayritys, joka keskittyy optoelektronisten tuotteiden kehittämiseen kännyköille ja muille mobiililaitteille. Ensimmäinen tuote on helppokäyttöinen mikroskooppi, joka liitetään kännykän, tabletin tai sylitietokoneen kameran linssin eteen magneetin avulla. Tuotteen suunnittelu pohjautuu uuden sukupolven linssiteknologiaan, kompaktiin tuoterakenteeseen ja räätälöitäviin lisäominaisuuksiin. Tuoteperheeseen kehitetään parhaillaan myös erilaisia mittausohjelmistoja tukemaan ammattikäyttöä. www.keeploop.com

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News